Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imar, plan ve sağlık yapılanması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki miktar ve kesintisiz olmasının büyük önemi olduğunu bildirdi.
Enerjinin üretimi ve kullanımının ülke için ekonomik kalkınmışlığı ile direkt olarak bağlantılı olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehirde kesintisiz, sürekli ve düzenli bir elektrik aktarımının, ulaşımının ve kesintisiz olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.
Melikgazi Belediyesi olarak 81 mahallede kesintisiz bir enerji aktarımı için elektrik trafoları için yer tahsis ettiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
6 MAHALLEDE 12 TRAFO MERKEZİ İLE KESİNTİSİZ ENERJİ AKTARIMI
“Melikgazi büyüyor ve gelişiyor. Ancak bu planlı ve düzenli bir büyüme ve gelişmedir. Gecekondu yapılmamaktadır. Kentsel dönüşüm ile şehrimiz, modern yapılarla yaşanabilir mahallelere kavuşmuştur. Her geçen gün planlı bir şekilde büyüyen Melikgazi’de ekonomik gelişmişlik sağlanmaktadır. Bir şehrin enerji aktarımı ve harcaması o şehrin kalkınmışlığının göstergesidir. Bu nedenle enerjiye büyük önem veriyoruz. Son olarak Tınaztepe, Kocatepe, Selimiye, Alpaslan, Hürriyet, Becen, Erenköy, Anbar ve Ağırnas Mahallerinde olmak üzere toplam 12 ayrı alanda elektrik trafo binası için arsa tahsisinde bulunduk. Melikgazi Belediyesi olarak enerji aktarımı ile hem binaların, evlerin, parkların aydınlatmasının sürekliğini sağlıyor hem de bu semtlerde bulunan sanayi ve KOBİ tesislerin üretimine katkı sağlayarak ekonomiye güç katıyoruz.”