Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un mahallelerine yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırmaya devam ediyor.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü yaptığı çalışma ile Maçka ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde 45 yıldır yaşanan içme suyu sorununa son verdi. Yeşilyurt Mahallesi’ndeki su sorununu ortadan kaldırmak için kısa süre önce harekete geçen TİSKİ Genel Müdürlüğü, 2 bin 250 metre isale hattı döşedi, bir adet 50 tonluk depo ve 3 adet kaptaj inşa ederek mahalleye kısa sürede yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırdı.

Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Sait Konak yapılan çalışmadan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederken hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mahallelerinde 45 yıl boyunca su sorunu yaşandığını ifade eden Konak, “Büyükşehir Belediyemiz ile bir sene önce bu işi görüştük. Bir senede işi yaparak bize teslim ettiler. Devlet görevini yaptı, bizde vatandaş olarak görevimizi yaptık. Hizmeti aldık, su saatlerimizi taktık. Artık tertemiz su içiyoruz. Benim babamda muhtardı. 45 yıl boyunca köyümüzde su sorunu bitmedi. İstanbul’dan yazın köyümüze gelenlerden para toplardık, su getirmeye çalışırdık. Şimdi 45 yıllık su sorununu TİSKİ kısa sürede ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediyemizin, TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı hizmete çok teşekkür ediyoruz. TİSKİ’ye ‘alo’ dediğimizde derdimizle ilgileniliyor” ifadelerini kullandı.