Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in ortasında yer alan eski sanayi bölgeleri; Demir Sanayi, Ata Sanayi, Yeni Sanayi ve Büyük Sanayi’deki daha önce boşaltılmış binalarda kaçak çalışan işgalci işyerlerinin boşaltılacağını, tehlike oluşturan metruk yapıların yıkılacağını söyledi.

Eski sanayi bölgelerinin yer aldığı Merkezi İş Alanları A.Ş. (MİA) binasında; Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hayri Korkmaz, Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak ve Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz’ün katılımıyla bölgedeki işgalci ve hurdacıların da aralarında bulunduğu kaçak yerleşimcilerden kaynaklanan çevre kirliliği görüşüldü.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi olan Merkezi İş Alanları A.Ş Başkanı Ali Gökşin, toplantıda bilgi verirken, çevre kirliliğinin; metruk yapılara yerleşen ve aralarında özellikle kağıt hurdacılarının da bulunduğu kaçak yerleşimcilerden kaynaklandığına işaret etti. Bölgede işportacı tezgahı gibi tezgah açan, kaçak çalışan tamircilerin de yer aldığını belirten Gökşin, 2 ay önce bölgede genel bir temizlik yapıldığını ve 3 bin 500 kamyon çöp çıkarıldığını kaydetti.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Başkan Gökçek, Ata Sanayi, Demir Sanayi, Yeni Sanayi ve Büyük Sanayi’de terk edilmiş binalarda yer alan işgalcilerin binalardan çıkartılması, bölgenin genel olarak temizlenmesi, metruk ve tehlike arz eden binaların bir an önce yıkılması için karar aldıklarını belirtti. Başkan Gökçek, "Toplantıda sayın Valimiz bölgenin temizlenmesi için bize tam destek vereceklerini bildirdiler. Teşekkür ederiz. El birliği ile başkentin ortasındaki bu mezbeleliği bir ön önce kaldıracağız" dedi.