İsviçre’nen Nottwil şehrinde düzenlenen 2017 IPC Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 400 metrede altın madalya kazanan Balıkesir Burhaniye’li Muhsine Gezer ilçeye döndü. Muhsine Gezer’i Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal ile ailesi çiçeklerle karşıladı.

İsviçre’de piste çıkan Burhaniyeli atlet, 14 yaşındaki Muhsine Gezer, 400 metrede altın madalya kazandı. 5 gün önce uzun atlamada gümüş madalyaya uzanan Muhsine, 400 metrede 1.02.00’lik derecesiyle ülkemize bu alanda ilk şampiyonluğu kazandırmış oldu. Geçen yıl Ankara’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 800 metrede altın, üç adım atlamada bronz madalya kazanan, temmuz ayında ise Londra’da düzenlenen IPC Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası’nda T20 kadınlar 800 metre yarışında üçüncülük kürsüsüne çıkan Muhsine Gezer, İsviçre’de adını zirveye yazdırmayı başardı.

Atletizme üç yıl önce başlayan Muhsine 400, 800 ve 1500 metrede çok sayıda Türkiye şampiyonluğu elde ederken, son bir yılda uluslararası yarışmalarda dikkat çeken derecelere ulaşarak 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları öncesi madalya sinyali verdi. İlçeye dönen Muhsine Gezer’i Burhaniye Otogarı’nda Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal ile ailesi karşıladı. Antrenörü Deniz Erenoğlu ile birlikte ilçeye gelen Muhsine Gezer’i tebrik eden Kaymakam Hüseyin Öner, "Muhsine kızımız Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğrencidir. Bize uluslararası bir gurur yaşattı. İlçemizin gururu oldu. Kendisini ve antrenörü Deniz Erenoğlu’nu tebrik ediyorum. Ödüllendireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal’da Gezer’i kutlarken, desteklerinin devam edeceğini anlattı.