Kameralara yansıyan ilk soygun Sarılar mahallesinde bulunan bir petrol istasyonunda yaşandı. Markete giren kar maskeli ve silahlı üç kişi önce kasada bulunan kadını bulunduğu yerden uzaklaştırıyor. Ardından masanın üzerinden atlayarak kasanın bulunduğu bölüme geçen bir soyguncu paraları alırken diğer soyguncular da etrafı kolaçan ediyor. İşlerini bitirip dışarı çıkan soyguncular burada ise beklemedikleri bir direnişle karşılaşıyorlar. Kapının önünde dışarıda görev yapan pompacılar, kaçacakları sırada kendilerine karşı koyan pompacılarla kavga ediyorlar. Kavga sırasında bir pompacı yere düşüp yaralanırken soygunculardan biri silahını düşürüyor. Silahın düştüğünü gören diğer pompıcanın soyguncuyu etkisiz hale getirme çabası ise, diğer soyguncuların müdahalesiyle sonuçsuz kalıyor. Soyguncular, soygun ve kavganın ardından koşarak benzin istasyonundan uzaklaşıyorlar.

Jandarma operasyonuyla yakalanan soygun zanlılarının bir diğer silahlı soygun görüntüsü de markette kaydedildi. Yine silahlı ve kar meskeli olarak bir markete giren soyguncular , kasada bulunan görevliyi başına silahla vurarak etkisiz hale getiriyorlar. Görevli yerde acı içinde kıvranırken soygunculardan ikisi kasaya yönelip paraları alıyor. Kapı önünde kendilerini fark eden diğer görevliyi de yaka paça tartaklayarak market içine sokan soyguncular yerdeki görevlinin de üzerini arayıp ne varsa alıyorlar. Bu arada sordukları soruya cevap alamadıkları anlaşılan soyguncular, görevliyi yerde de tekmeliyorlar.
Tüm bu görüntülerden yola çıkan Manavat Jandarması yaptığı çalışma sonunda soygun ve yağma olaylarını gerçekleştiren şahısların Side Mahallesinde bulunan evde ikamet ettiklerini belirledi. Jandarma ekipleri, evde A. A, U.M ve Z.Y isimli şahısları yakaladı.

Evde yapılan aramada soygun, yağma ve gasp olaylarında kullanılan demir kesme, yan keski, teneke kesme, çekiç, tornavida, aylan anahtarı, pense, demir murç, spiral makinesi, kurbacık, kerpeten gibi malzemeler, kar maskesi, eldiven, mont, kaban, ayakkabı gibi kıyafetler, kenevir tohumu, uyuşturucu hap, demir muşta, kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait mermiler, magnum pompalı av tüfeği ve bu tüfeğe ait fişekler ile soydukları iş yerlerinden çalınan para, sigara, içki, müzik aletleri, uydu cihazı, oto teybi, kol saatleri, elektronik eşyalar, butik malzemeleri, telefon ve telekom kartları, LCD televizyon, çalıntı plaka, çalıntı motosiklet ve benzeri malzemeler ele geçirildi.

Şahısların Jandarmadaki ifadeleri doğrultusunda olaylara karıştığı belirlenen H.Ö ve E.T ise Side Kemer Mahallesinde araç içerisinde yakalandı. Şahısların yakalandığı 19 UE 226 plakalı araçta yapılan aramada 1 adet siyah kar maskesi, 3 çift eldiven ve 2 çift ayakkabı ele geçirildi.
Yakalanan 5 şüpheli jandarmadaki işlemlerin ardından Manavgat Adliyesine getirildi. Şüphelilerin Adliyeye getirilmesi sırasında olaylarda kullanılan suç aletleri ve ele geçirilen malzemeler jandarma ekipleri tarafından çuval ve poşetlerle adliyeye getirildi. Şüphelilerden Z.Y, U.M ve H.Ö çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.T ve A.A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yakalanan şahısların karıştığı silahlı soygun ve gasp olaylarından bazıları şöyle: "11 Ocak 2015 tarihinde Manavgat Migros Marketin silahla soyulması, 17 Ocak 2015 tarihinde Ilıca Mahallesinde Kardeşler Marketin silahla soyulması, 1 Şubat 2015 tarihinde Manavgat Merkez Günnar Marketin silahla soyulması, 5 Şubat 2015 tarihinde Side Mahallesindeki Seçkin Marketin silahla soyulması, 6 Şubat 2015 tarihinde Side’de araç plakası çalınması, 8 Şubat 2015 tarihinde Sarılar Mahallesinde Ersoy Petrol Ofisinin silahla soyulması, 15 Şubat 2015 tarihinde Serik İlçesinden Motosiklet çalınması".