Kastamonulu Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl Feshane’de 8.’si düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliğine Taşköprü Belediyesi’nin hazırladığı Pompeiopolis Antik Kenti’nin ağırlıklı olarak tanıtıldığı fuar damgasını vurdu.
Her yılkinden farklı olarak yeni bir konsept oluşturan Taşköprü Belediyesi, 10. kazı çalışmaları önümüzdeki aylarda start alacak olan Pompeiopolis Antik Kenti’ni anlatacak, sütunlar, mozaik ve tarihi eserlerin anlatıldığı bir stant ile İstanbulluların karşısına çıktı.
Gelen misafirlerin böyle bir çalışma yapmasından dolayı tebrik ettiği Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü’nün sarımsağının dünyaca meşhur olduğunu ve bunu tüm dünyanın tescillediğini belirterek, bundan sonraki tanıtım ataklarının öncelikli olarak 10. Kazı çalışmaları başlayacak olan ve bugüne kadar kayda değer eserlerin gün yüzüne çıktığı Pompeiopolis Antik Kenti olduğunu ifade etti.
Başkan Arslan, stantlarında Pompeiopolis Antik kentini anlatan broşür ve sarımsak broşürlerinin de ziyaretçilere dağıttıklarını ifade etti.
Taşköprü Belediyesi standında ayrıca 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’ın sahibi olduğu Yıldırım A.Ş. firmasının ürünü olan sarımsak ekstratı da büyük beğeni gördü.
Eski Milletvekili Yıldırım’ın Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile dağıttığı sarımsak ekstratlarına İstanbullular büyük ilgi gösterdi.
Taşköprü standını ziyaret eden fuar açılışını yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’a ise, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından oyma sanatıyla yapılan ve üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan ahşap tablo hediye edildi.
Ayrıca Arslan, Pompeiopolis Antik kenti kazı çalışmaları hakkında Bakan Bozkır’a bilgi verdi.
22. Dönem Milletvekili Mehmet Yıldırım ise, Bakan Bozkır’a kendi firmasının ürünü olan sarımsak ekstratı hediye etti.
Feshane’de Kastamonu Günleri etkinliğinde geçtiğimiz aylarda kurulan Anka Sanat Girişimci Kadınlar Derneği’de stant açtı.
Başta bayanlar olmak üzere İstanbullular, Taşköprülü kadın girişimcilerin birbirinden değişik ürünlerine yoğun talep gösterdi.
Taşköprü’de geçtiğimiz yıllarda çok ortaklı olarak kurulan Tadal Gıda A.Ş.’de Feshane’de düzenlenen fuarda stant açarak yöresel marmelatları İstanbulluların damak tadına sundu. Tadal Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kartal da, daha önceki yıllarda olduğu gibi fuarda tanıtıma katkı sağlamak için bulunduklarını ve ürünlerini tanıttıklarını kaydetti.