Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ‘Ergenlik Dönemi Değişim Projesi’ (ERDEP) kapsamında ilçedeki 14 okulda 6 ve 7. sınıf kız öğrenci ve annelerine yönelik eğitim semineri verildi.
Alaplı Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, Milli Eğitim Bakanlığınca ‘Ergenlik Dönemi Değişim Projesi’ kapsamında ilçedeki 14 ortaokulun kız öğrencilerine anneleriyle birlikte katıldıkları seminer düzenlediklerini söyledi.
Seminerlerin kız öğrenci ve anneleri için büyük önem taşıdığını ve verimli geçtiğini belirten Şen, “Genç kızlarımızın ergenlik döneminde karşılaşacakları değişimler ve bu değişimler kaynaklı sorunlara ilişkin çözüm yollarının bir kadın uzman tarafından anlatıldığı sağlık ve eğitim seminerlerini okullarımızda gerçekleştirdik. Bu seminerlere annelerin kızlarıyla birlikte katımını sağladık.
Öğrencilerimize içinde bulundukları dönemin özellikleri, karşılaşacakları sosyal, duygusal ve fiziksel değişimlerinin slayt gösterisiyle sunum yapıldığı seminerlerde öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirildiler. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.