Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnaf ve sanatkarların sorunlarına yönelik çalışma yapılmadığı gerekçesiyle AK Parti’den istifa etti.

Esnaf ve sanatkarların sorunlarına duyarsız ve çözümsüz kalındığını iddia eden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, istifa dilekçesini AK Parti Efeler İlçe Başkanlığına sundu.

Oda başkanı olarak esnaf ve sanatkarın sorunlarını gündemde tutmaya çalıştığını belirten Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; “Oda başkanı sıfatımla her zaman eşit ve adil yaklaşımımız bundan sonra da aynen devam ettireceğim. Özellikle Maliye ve SGK kurumlarına verilmiş olan yetkiler bizleri yaşayamaz hale getirmiştir. Bunun sorumluları elbette ilimizde göreve yapan yetkililer değillerdir. Onlar kendilerine verilen görevleri yerine getiriyorlar. Özellikle Maliye ve SGK’nın uygulamalarından kaynaklanan sorunlarda yerel kamu yetkilileri elinden geldiğin sorunu çözmeye çalışırken siyaset kurumunda konuyla ilgili bir çözüm ortaya konulmamış olması bizleri yerel kurum yetkilileriyle karşı karşıya bırakmaktadır. Oysa biz biliyoruz ki kurumlarda çalışan yetkililer görevlerini yapıyorlar. İstifa nedenim tamamen esnaf ve sanatkârlarımızın içine düştüğü durumdan kaynaklanmaktadır. İnşallah sorunlarımıza biran önce anlarlar da daha fazla canlar yanmaz” diye konuştu.