Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), Kasım ayında 1’i yeni, 1’i çocuk oyunu olmak üzere 5 oyunla seyirci karşısına çıkacak.

2016-2017 sezonun ikinci yeni oyunu olan “Tütüncü Dükkanı” 31 Ekim 2017 Salı günü ilk gösterimini gerçekleştirecek. Jose Luis Alonso De Santos’un yazdığı, Engin Karacaören’in Türkçeye kazandırdığı, 2 perdelik komedi oyunun yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Eray Eserol üstlendi. Oyun 31 Ekim - 18 Kasım tarihleri arasında H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Geçen sezon oyunlarından olan “Silahlı Manzara” 21 Kasım - 25 Kasım tarihlerinde perde açacak. Ordu tarafından kullanılması amacıyla füze taşıyan insansız hava aracı tasarlayan mühendisin, işi ve vicdanı arasındaki mücadeleyi anlatan oyunda, H. Barış Özkan, İ.Gözde Korbek, Mehmet Akif Özdemir ve Özgür Küçüköner rol alıyor.

Sezon açılış oyunu olan ve 3 hafta boyunca kapalı gişe oynayan “Fareler ve İnsanlar” Kasım ayının son haftasında tekrar izleyiciyle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde oyunlarını sergilemeye devam ederken, aynı zamanda 06 Kasım Pazartesi günü “Don Kişot” adlı oyunla Mardin’de, “Bu Da Geçer Yahu” adlı oyunuyla 21-22 Kasım tarihlerinde Muğla’da, 24-25 Kasım tarihlerinde Denizli’de, 28 Kasım Salı günü “Tütüncü Dükkanı” ile Şanlıurfa’da, 30 Kasım Perşembe günü Kilis’de ve 2 Aralık Cumartesi günü Hatay’da perde açacak.