Tokat’ta yağan kara karşı önlem alan vatandaşlar çiçek açan meyve ağaçlarını naylon brandayla, süs bitkilerini ise damacana ile korumaya çalışıyor.
Tokat’ta geçen yıl Mart ayından kar yağışı ile birlikte meydana gelen don olayı nedeni ile çiçek açan meyve ağaçlarının büyük bir kısmı yanmıştı. Çiftçi büyük oranda zarar görürken, bu yıl da Mart ayında kar yağışı meydana gelmesi sonucu vatandaşlar meyve ve süs bitkilerini soğuktan korumak için çözüm yolları arıyor. Bahçesindeki erik ağaçlarının üzerini naylon branda ile kaplayan Bülent İçmez, süs bitkilerini korumak için boş damacana şişelerini değerlendirdi. Damacana şişelerinin alt kısmını keserek çiçeklerin üzerine yerleştiren İçmez, böylelikle hava sıcaklıkları eksi değerle düşse de çiçeklerinin en az şekilde dondan etkileneceğini söyledi.
Dursun Arslan da geçen yıl meyve ağaçlarının kar yağışı sonucu meydan gelen don olayından zarar gördüğünü ifade ederek, “Çiçek açan meyve ağaçları donmasında diye naylonla üzerini kapatarak önlem aldım. Geçen yıl don olayı nedeni ile tüm meyvelerin çiçekleri yanmıştı. İnşallah bu yöntemimiz sonucu çiçekler dondan etkilenmez, torunlarım bu yıl meyve yiyebilir” diye konuştu.