Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR’da takım içinde büyük rahatsızlık yaratan Mehmet Ekici-Erkan Zengin arasındaki soruna, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu müdahale etti, kriz şimdilik rafa kalktı.
YUMRUKLAMAYLA BAŞLADI
Olay, Trabzonspor’un 26 Eylül’de deplasmanda oynadığı Osmanlıspor maçının ardından soyunma odasında Erkan Zengin’in Mehmet Ekici’ye yumruk atmasıyla patlak verdi. Erkan Zengin’e herhangi bir ceza verilmemesi durumunda takımdan ayrılmaya kadar gidecek bir sürecin başlayacağını belirten Mehmet Ekici'nin Trabzon’a çağırdığı babası ve menajeri, perşembe sabahı Sportif Direktör Süleyman Hurma ile görüştü.
SONUÇ ALAMAYAN EKİCİ İSTANBULA GİTTİ
Bu görüşmeden umduğu sonucu alamayan Mehmet Ekici, öğle saatlerinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmek için İstanbul’a gitti. Mehmet Ekici’nin İstanbul’a uçtuğu sıralarda, kulübün resmi sitesinden Erkan Zengin’in açıklaması yayınlandı. Erkan Zengin, açıklamasında, "Mağlubiyetin de etkisiyle takım arkadaşım ve kardeşim Mehmet Ekici ile aramızda tatsız bir olay yaşanmıştır. Yaşanan bu olaydaki tavrımdan dolayı ne denli üzgün ve pişman olduğumu, bu durumu telafi etmek için her şeye hazır olduğumu arkadaşlarıma, hocama, sportif direktörüme ve sayın başkanıma ilettim. Büyük bir üzüntü duyduğum bu olay sonrası takım arkadaşım Mehmet Ekici'den özür dilerim" ifadesini kullandı.
BAŞKAN’LA YEMEK
Uçaktan inince açıklamayı görünce bir nebze yumuşayan Mehmet Ekici, dün akşam İstanbul'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile akşam yemek yedi. Menajeri ve babasının da bulunduğu yemekte Başkan Hacıosmanoğlu’na süreçle ilgili rahatsızlıklarını ilettiği öğrenilen Mehmet Ekici, kendisine sahip çıkılmadığını söyledi. Mehmet Ekici’nin bu ifadeleri kullandığı öğrenildi:
"Trabzonspor’u ve taraftarını çok seviyorum. Bu kulüpte kalmak, büyük hizmetler yapmak isterim. Amacım buradan İstanbul’a gitmek değil, Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynamak. Erkan abi olaydan sonra benden özür dileseydi emin olun sorun çıkarmazdım. Ancak hem özür dilenmedi, hem de kulübün bana sahip çıkmamasına kırıldım. Olayın üzeri resmen kapatılmaya çalışıldı. Kesinlikle bir yaptırım olmasını bekliyorum. Eğer bu tür bir girişim olmazsa devre arası bırakın beni gideyim. Kesinlikle ayrılmayı düşünüyorum. Kendimi sahipsiz hissettim."
"GEREKENİ YAPACAĞIM"
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Mehmet Ekici’nin bu ifadeleri üzerine konuyu kesinlikle çözeceğinin güvencesini verdiği, "Böyle tatsızlıklar yaşanabilir. Buna sebep olanlar da cezalandırılır. Sen takım için önemli bir futbolcusun. Şimdi Trabzon’a git ve antrenmanlarına devam et. Ben de konuyla ilgili gerekeni yapacağım” dediği ifade edildi.
Mehmet Ekici'nin yemekten ayrıldıktan sonra babası ve menajeriyle bir değerlendirme yaparak Trabzon’a dönüp antrenmanlarına devam etme kararı aldığı öğrenildi.

FOTOĞRAF