Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Rektör Gönen mesajında, "26 Ağustos 1922’de, Türk Ordusunun tarihindeki en şanlı mücadelesi olan Büyük Taarruz başlamış ve bundan birkaç gün sonra 2 Eylül 1922’de, tarihte eşine ender rastlanan bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu Eskişehir düşman işgalinden kurtulmuştur. Eskişehir, Kurtuluş Savaşında gerek stratejik konumu ve gerekse halkının kadını erkeği, genci yaşlısıyla kahraman ordumuza maddi manevi yardımda bulunarak, 5 ayrı cephede savaşa katılıp üstün başarılar göstermesinden dolayı, bağımsızlığın kazanılmasında çok önemli bir görev üstlenmiştir. Bu sebeple 2 Eylül, tam bağımsızlığa giden yolda dönüm noktası olmuştur. Bu anlamda Eskişehir bağımsızlık mücadelemizin sembolü ve vatanseverliğin kentidir.Bugün artık savaşın şekli değişmiştir; geçmişte top tüfekle yapılan mücadele bugün eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki rekabete dönmüştür" açıklamasında bulundu.
"HEMŞEHRİLERİMİN BU ONURLU GÜNÜNÜ İÇTENLİKLE KUTLUYORUM"
Prof. Dr. Hasan Gönen, mesajına şu şekilde devam etti,
"Artık bağımsızlık; hem yerelliğini, özünü, değerlerini koruyan hem de global platformda adından söz ettiren, her alanda üretici konumda ve söz sahibi olmaktır. Bu bağlamda, genç neslimizin, tarihi şan ve şeref dolu olan bir ecdadın çocukları olarak bu kutsal mirasa sahip çıkacağına ve bugünkü çağdaş mücadelede daha da üstün başarılar elde edeceğine olan inancımız sonsuzdur. 2 Eylül Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, hemşehrilerimin bu onurlu gününü içtenlikle kutluyor, tüm dünyada sevgi, barış ve kardeşliğin egemen olduğu aydınlık günler diliyorum."