Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde başlatılan çalışma kapsamında, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, anayasal düzene karşı suçlar silahlı terör örgütü kurmak yönetmek ve bu örgüte üye olmak, terörizmin finansmanı harkındaki kanuna aykırılık,' isnadıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması ile işbirliği içerisinde hareket ettiği, bu yapının üyesi olduğu, yine bu yapıyla alakalı il içerisinde her türlü gizli faaliyetlere katıldığı ve yardımda bulunduğu, yine FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üyesi olduğu ve bu örgüte maddi ve manevi destek sağladıkları değerlendirilen ve bu suretle görevden el çektirilen Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünde görevli ilimiz merkez, Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize, Pehlivanköy, Babaeski, Demirköy ilçelerimizde, şüpheliler, 3.Sınıf Emniyet Müdürü M.A.A., H.Ç., Ö.Ç., E.K., A.B., S.Y. Komiser Yardımcısı Y.B.,Ö.K., Z.K., S.A.M., F.Ö., A.O.Ö., H.S., Başpolis Memuru T.K., Polis Memuru O.D.,T.K.,S.K.,M.S.,M.O.,M.Y.K. A.Y.,B.T., yakalanmış, Komiser Yardımcısı M. G., ve Ö.K. ile Polis Memuru H. K. firari olarak aranmaktadır" denildi.



21 şüpheliye gözaltı
Kırklareli'de ikamet eden şahısların ikamet adreslerinde arama, el koyma ve yakalama gözaltına alma tedbirleri uygulandığının belirtildiği açıklamada, toplam 21 şüpheli şahısın gözaltına alındığı, adreslerinde bulunmayan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
Şüphelilerden T.K.’nın ikametinde Fetullah Gülen'e ait kitapların ve emniyet teşkilatına ait olmayan sivil telsiz bulunduğu bildirildi.

Şüphelinin üzerinden beddua notu
S.Y. isimli şüphelinin üzerinde "Ey Kitabı indiren, bulutları sevk eden, hesabı seri gören azhabı hezimete uğratan Allah’ım, şu azhab ordusunun ahengini boz, onları hezimete uğrat, konumlarını sars, onlara karşı bize Nusret lütfedip inayetini müyesser kıl" şeklinde el yazısıyla beddua yazılı kağıt çıktığı ifade edildi.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "H.Ç. isimli şahıstan 2002 yılında çalıştığı İstihbarat Şube Müdürlüğü biriminden verilme 1 adet ses ortam kayıt cihazı bulundu.
M.A.A.,A.B. ve H.S. isimli şüphelilerin telefonlarında FETÖ/PDY terör örgütünün kritik noktalarına bakan tüm üyelerinin mesajlaşma programı olan Bylock programlarının yüklü vaziyette olduğu tespit edilmiştir.
Bylock ile ilgili FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen’den gelen talimatta 'Tüm üyeler Bylock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur' şeklindeki talimatı göz önüne alındığında imajları alınan 3 şüpheliye ait telefonlarda bu programın çıkması ile birlikte önemli bir delil elde edilmiş olduğu değerlendirilmektedir.

Bylock programının flash bellek ile kurulum dosyasını telefona kopyalama ile başlayan bir mesajlaşma programı olduğu, giriş şifresi oluşturulduktan sonra sisteme Türkiye haricinden başka bir ülkenin server üzerinden bağlantı sağlanabildiği, bu bağlantının genellikle ABD üzerinden gerçekleştirildiği, Bylock veri tabanının Kanada ülkesinde olduğu, Bylock üzerinden gönderilen mesajlar mesajı gönderdikten sonra alıcı tarafından silinmemiş ise 24 saat içerisinde mesaj sistem tarafından otomatik olarak silindiği, ancak gönderici mesajı gönderdikten sonra mesajı telefonundan silerse, alıcı mesajı okuduktan sonra sistem mesajı otomatik olarak silmektedir.

Şüpheliler mahkemeye sevk edilmişler, 3.Sınıf Emniyet Müdürü M.A.A., Ö.Ç., E. K., A. B., S. Y., tutuklanmış. H.Ç., Adli kontrol kararıyla serbest kalmış, Komiser Yardımcıları Y.B., Ö.K., Z.K., S.A.M., F.Ö., A.O.Ö., H.S. tutuklanmış, Başpolis Memuru T.K. adli kontrol kararıyla serbest kalmış, Polis Memuru T.K.,ve M.S., tutuklanmış, Polis Memurları O.D., S.K., M.O., M.Y.K., A.Y., B.T., adli kontrol kararıyla serbest kalmışlardır" ifadeleri yer aldı. 


İHA