Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyündeki turizm işletmecileri, işletmelerinde Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) tarafından sağlaanan elektriğin voltajının düşük olması nedeniyle tepkili.
Kapadokya bölgesinin önemli turizm bölgelerinden biri olan Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde bulunan ve çoğunluğunu pansiyon işletmecilerinin oluşturduğu esnaflar, işyerlerinde kullandıkları elektriğin voltajının düşük olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydettti. Elektrik kesintisinin sıklıkla yasşandığı köylerinde düşük voltaj nedeniyle çoğu zaman elektrikli cihazlarını çalıştıramadıklarını belirten esnaflar, şikayetlerini MERAM A.Ş Ürgüp İşletmesine bildirmelerine rağmen sorunlarının çözüme kavuşmadığını vurguladı.
Çavuşin Köyünde pansiyon işleten Ahmet Kılınç: “ Çavuşin’de 2 senedir elektrik problemimiz var. Turistik tesisler artınca trafomuz yetişmedi ve sonrasında sık sık elektriklerimiz kesilmeye başladı. Bunun yanında düşük voltaj sebebiyle bir çok elektrikli cihazımız zarar gördü. Biz bunları defalarca yetkililere bildirdik. Bugüne kadar bizimle oynadılar. Verdiğimiz bir dilekçeye ancak 5 ay sonra cevap verebiliyorlar. 1960’lı yıllarda köye elektrik gelmiş daha sonra hiç bir şey değişmemiş. 1 tane trafo var şu anda ve 25-30 tane tesis olduk. Biz orada ticaret yapıyoruz ama elektrik sorunu yüzünden dünyaya rezil oluyoruz. Sokak lambalarımız yanmıyor” dedi.