Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, geri dönüşüm tesisi projesi hayata geçtiğinde Şeker Fabrikası ile inşaat faaliyetlerinden dolayı ortaya çıkan hafriyat ve inert atıkların çevreye verdiği zarar önlenmiş olacağını söyledi.
Turhal Belediyesi tarafından hazırlanılarak, Orta Karadeniz Kalkınma (OKA) ajansına sunulan “Turhal Belediyesi Vahşi Çöp Depolama Rehabilitasyonu ve Inert Atıklar Düzenli Depolama Geri Dönüşüm Tesisi Etüdü” projesi 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında onaylandığı bildirildi. Proje hakkında bilgi veren Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, proje hayata geçtiğinde Şeker Fabrikası ile inşaat faaliyetlerinden dolayı ortaya çıkan hafriyat ve inert atıkların çevreye verdiği zarar önlenmiş olacağını ifade ederek, “Turhal’da Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulana kadar da ortaya çıkan evsel atıkların döküm sahası olan vahşi çöp depolama sahasının rehabilitasyonunu sağlamak yoluyla bu alanın çevreye verdiği zararı önlemek de projenin bir diğer amacı olacaktır” dedi.
Daha sonra projenin uygulanmasına ilişkin sözleşme Başkan Bekler ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen arasında imzalandı.