Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED)’in düzenlediği ve Uşak Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye Karting Şampiyonası 4. Ayak Yarışmaları yoğun bir ilgi ile Uşak’ta yapıldı. Yarışmada Uşak adına yarışan yarışmacılar başarılı sonuçlar elde ettiler.
Uşak Belediyesi spora ve sporcuya verdiği desteklere devam ediyor. Bu kapsamda bireysel ve takım sporlarında birçok branşa maddi ve manevi destek veren Belediye son olarak Türkiye Karting Şampiyonası 4. Ayak Yarışlarına ev sahipliği yaptı. Motor Sporları Pisti’nde gerçekleştirilen yarışlarda 20 karting pilotu 4 ayrı kategoride mücadele etti. 1200 metre uzunluğundaki Uşak Belediyesi Karting Pisti’nde düzenlenen şampiyonada, 3 yarış üzerinden koşulan dördüncü ayakta sporcular, Mini, Formula Senior ve Formula Master kategorilerinde mücadele etti. Ayrıca Türkiye Karting Şampiyonası haricinde Rotax Max Challenge (RMC) yarışları da yapıldı.
Dördüncü ayak yarışları sonucunda 7-12 yaş grubunun mücadele ettiği "Mini" kategorisinde Ömer Asaf Kolot birinciliği, Efe Han Kaptanoğlu ikinciliği, Pars Erol Erdem de üçüncülüğü elde etti. 15 yaş ve üzeri yaş grubundaki sporcuların mücadele ettiği "Formula Senior" kategorisinde ise Mehmet Mert Dalkıran birinci, Berkay Besler ikinci, Muratcan Eğilmez ise üçüncü oldu. 32 yaş ve üzeri sporcuların mücadele ettiği "Formula Master" kategorisinde de Mehmet Yaman birinci, Süleyman Sırrı Kolat ikinci, Hüseyin Yıldırım üçüncü sırayı aldı. Rotax Max Challenge yarışlarının RMC DD2 kategorisinde ise genel klasmanda Asrın Rodi Park birinci, Berk Durak ikinci, Kamil Kerem Zengin üçüncü oldu.
Ayrıca Uşak adına yarışan 15 yaşındaki Motokros ve Süper Moto Şampiyonu Asrın Rodi Pak ilk kez katıldığı yarışta birinciliği kazanırken aynı zamanda pist rekorunu da kırmış oldu. Uşak’lı diğer yarışçı Altuner Güney ise grubunda ikinci olurken genel klasmanda beşinci oldu.
Yarışmada birincilere ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, ikincilere Belediye Başkan yardımcısı Erol Korkmaz, üçüncülere ise Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyfullah Furtana verdi.
Organizasyon Türkiye Otomobil Federasyon’undan tam not alırken 3-4 Ekim’de 5.ayak yarışı gerçekleştirilecek. Uşak 22-23 Ağustos tarihlerinde de Türkiye süpermoto şampiyonasına ev sahipliği yapacak.
Uşak’ta sporun ve sporcunun yanlarında olma hedefini koyduklarını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin sporu sevmesi adına çalışmaların devam edeceğini belirtti. Karting şampiyonasına da sponsor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Cahan, “Kentimiz spor konusunda projeleriyle hedeflerinde ilerlemektedir. Geleneksel sporlarımızın yanında bireysel ve takım oyunu olan sporlara da destek vermekteyiz. Ülkemizde son yıllarda önemli bir yere gelen motor sporlarında da bize gelen her projenin yanındayız. Bunlardan birisi de Türkiye Karting Şampiyonası 4. Ayak Yarışları oldu. Yarışmalar halkımızdan da ilgi gördü. Ayrıca ilimizin tanınmasında Türkiye Şampiyonasının katkı sağladığına inanıyoruz. Bu vesileyle ilimize gelen ve yarışan tüm sporcularımıza teşekkür ederiz” dedi.