AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel’i ziyaret etti.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Bekiroğlu ve beraberindekilere sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.
AK Parti iktidarıyla sağlıkta büyük bir değişime imza atıldığını vurgulayan Bekiroğlu, insanların hayatlarını kolaylaştıran çalışmalar yapıldığını söyledi. Bekiroğlu, sağlıktaki devrim niteliğindeki bu değişim ve dönüşümün başta Avrupa olmak üzere tüm dünya ülkelerine örnek olduğunun altını çizdi.
Yapılan yasal düzenlemelerle artık 18 yaşına kadar tüm bireylerin sağlık güvencelerinin bulunduğunu dile getiren Bekiroğlu, eski Türkiye’de emanet karnelerle muayene dönemlerinin tarihe karıştığını ifade etti.
AK Parti iktidarında başta ekonomi olmak üzere eğitim, sağlık, ulaştırma ve sosyal politikalar gibi hemen her alanda kaydedilen başarılarla bugün insanların geleceğe daha umutla baktığını dile getiren Bekiroğlu, “Yeni Türkiye ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz. Yeni Türkiye yolunda ilerleyen Çorum’da yatırımlarımız artarak devam edecektir. Biz icraat üretiyoruz birileri gibi laf ebeliği yapmıyoruz yaptığımız çalışmalar ortadadır” dedi.
Geçtiğimiz yıl temeli atılan 800 yatak kapasiteli Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi özelliğini taşıdığını dile getiren Bekiroğlu, “Hastane gerektiğinde kendi enerjisini üretebilecek kapasitede tüm iklimlendirme işlemleri, iç ve dış aydınlatma sistemleri, ameliyathane, acil servis ve diğer tüm servisler otomasyon sistemi tarafından kontrol edilen bir teknoloji ile inşa edilecek” diye konuştu.
Sağlık sektöründe Çorum’da 4 bin 778 personelin görev yaptığını belirten Bekiroğlu, “İskilip, Alaca, Bayat, Osmancık, Kargı, Laçin ve Çorum’daki hastane yatırımlarının bedelinin 600 milyon TL’yi aşmaktadır. Bu vesile ile başta eski Sağlık Bakan Yardımcımız Agah Kafkas, milletvekillerimiz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.