Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, uyuşturucu ile mücadelede konuya sadece emniyet ve asayiş meselesi olarak bakılmaması gerektiğini belirterek, “Tüm toplumun desteğini bekliyoruz” dedi.
Söke’de Emniyet ve Jandarma birimleri uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürürken, Söke İlçe emniyet Müdürlüğü bünyesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği görevine 2014 yılı içinde başladı. 2014 yılı rakamlarına bakıldığında Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında 18 uyuşturucu madde satışı yapma olayında 28 şüpheli, 94 uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma olayında 152 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 3 Bin 28 gr. esrar, bir miktar kokain, 73 gr. metamfetafin, 62 gr. Bonzai, 58 adet uyuşturucu hap, 73 adet hint keneviri bitkisi ele geçirildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2014 yılında Bin 683 kök dişi hint keneviri, 315 gr. Bonzai, 352 gr. Hint keneviri tohumu, 4 bin 157 gr. gubar esrar, 105 gr. metamfetafin, Bin 480 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Söke ve çevresinde 26 adet yasa dışı ekim alanı tespit edilerek Jandarma tarafından imha edildi.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer yaptığı açıklamada; “En hassas olduğumuz konulardan bir tanesi uyuşturucu ile mücadeledir. Bu konuda bütün toplumumuzun desteğini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Çünkü bu iş sadece polis ve jandarmanın çalışmalarıyla engellenemez. Olayın emniyet ve asayiş boyutu dışında pek çok boyutu var” dedi.