Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katkıları ile yapımı tamamlanan Nevşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınla katıldığı bir törenle hizmete kazandırıldı.

    Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Sulusaray beldesinin İçmece mevkiinde toplam 655 bin metrekarelik bir alanda yapımı tamamlanan Nevşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 5 Haziran Dünya Çevre günü kutlamaları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı canlı yayınla hizmete kazandırıldı.

    Nevşehir’in yanı sıra 22 belediyenin de günde yaklaşık 250 tona yakın katı atıklarının da değerlendirileceği tesisin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, yaşanılan çevrenin en iyi bir şekilde korunmasının önem taşıdığını dile getirdi.

    Çevrenin en iyi şekilde korunmasının devlet olarak bizlerin, halkın ve bizzat toplumun önemli görevleri arasında yer aldığını kaydeden Ceylan, “Çevre alanında önemli bir sorun olan katı atıklar, bugüne kadar sadece Nevşehir’de değil, birçok şehrimizde yıllarca vahşi depolama sistemi ile katı atıkları depolama durumunda kalmışız. Bu tesis ile birlikte Nevşehir’deki toplam 23 ilçe ve beldenin yanı sıra önümüzdeki aydan itibaren köylerde de katı atıkları İl Özel İdaresi kanalıyla toplayarak burada depolayacağız. Sağlıklı depolama yönünde de bu tesisimiz büyük bir hizmeti yerine getirecek. Bugün hizmete kazandırdığımız bu tesis uzun yıllar hizmet verir konumdadır. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

    5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından en fazla atık pil toplayan okullar arasında yapılan yarışmada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver birinci olan Güzelyurt İlkokulu öğrencileri adına okul müdürü Şahin Ülgen’e hediyesini takdim ederken, ikinciliği elde eden Damat İbrahimpaşa Ortaokulu öğrencileri adına da Okul Müdürü İbrahim Palancı’ya ödülü, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu tarafından verildi. Yarışmanın 3. olan TOKİ Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri adına da da Nevşehir İl Defterdarı Hatice İşcen Erçoşman tarafından okul yöneticisine takdim edildi.

    Törende ayrıca Atık Pil Toplama Derneği tarafından da okullar arasında en fazla atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okulların yöneticilerine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından ödülleri takdim edildi.

    Törende daha sonra Ankara’dan canlı yayına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AK Parti Nevşehir milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider’in de katıldığı törenle hayırlı olması temennileri ile Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, ilçe kaymakamları, ve belediye başkanlarının katılımıyla kurdele kesilerek hizmete açıldı.