Özel İKEM Koleji öğrencileri ile Almanya’daki kardeş okul olan ‘Koblenz Goethe Realschule Plus’ öğrencileri İskenderun ilçesinde “Kültür Paylaşım Günleri” düzenledi. Öğrencilerin stantlar kurduğu etkinlikte davetlilere Türk ve Alman kültürü anlatıldı.
İlçe Belediyesine ait sosyal tesislerde düzenlenen “Kültür ve Paylaşım Günleri”ne İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Koblenz Goethe Realschule Plus Okul Müdürü ve Koordinatör Öğretmeni ile İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz da katılım gösterdi.
Şenlik girişinde Fotoğrafçılık Kulübünün sergisini ilgiyle inceleyen Başkan Seyfettin Dingil, kulüp öğretmen ve öğrencilerinden İskenderun’un en güzel karelerini çekmelerini istedi.
Program, Goethe Enstitüsü iş birliği ile hayata geçirilen “Robert Bosch Vakfı Destekli Öğrenci Değişim Projesi”ni başarıyla sürdüren İKEM Koleji ve kardeş okul olan ‘Koblenz Goethe Realschule Plus’ öğrencilerinin ritim gösterisi ile başladı. Muhteşem bir gösteri sunan öğrenciler, davetliler tarafından ilgiyle izlenip büyük alkış topladılar. Sona eren ritim gösterisinin ardından Türk ve Alman kültürünün yansıtıldığı birbirinden farklı etkinlikler, davetlilerin programa eşlik etmesi ile devam etti. Ritim ve dansın buluşması ile Özel İKEM Koleji 3. sınıf, ortaokul, lise öğrencilerinin ve öğretmenlerin gösterileri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Drama öğretmeninin izleyiciler ve öğretmenler ile yaptığı eğlenceli çalışmanın ardından sahne profesyonellere bırakıldı.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Efsane Çolpan Metin ve şan öğrencileri piyano eşliğinde solo ve koro şarkılar, türküler seslendirdiler. İzleyicilerin eşlik ettiği ve renkli görüntülere sahne olan “Kültür Paylaşım Günleri”nde tam bir dayanışma örneği yaşandı.
İKEM Koleji; veli, öğretmen ve öğrencileriyle Almanya’dan gelen kardeş okul misafirlerine unutulmayacak bir gün yaşattılar.