Bartın il merkezi, ilçe, belde ve bazı köylerin turizm alt yapısı, derin deniz deşarjı, kanalizasyon, çevre düzenlemeleri ve içme suyu projeleri için 4,5 milyon TL ödenek aktarıldığı açıkladı.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Bartın il merkezi, ilçe, belde ve bazı köylerin turizm alt yapısı, derin deniz deşarjı, kanalizasyon, çevre düzenlemeleri ve içme suyu projeleri için 4,5 milyon TL ödenek aktarıldığını açıkladı.
AMASRA İÇİN 2 MİLYON TL
Amasra Belediyesi derin deniz deşarjı için 2 milyon TL ödenek aktarıldığını belirten Milletvekili Tunç, 1 Ekim 2014’te 750 bin TL ödenekle birlikte toplamda 2 milyon 750 bin TL ödeneğin hazır olduğunu, önümüzdeki günlerde Amasra derin deniz deşarjı projesinin yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini ve inşaatın tamamlanmasının ardından Amasra denizinin artık daha temiz olacağını belirtti.
SU DEPOSU VE İNKUM ŞEBEKESİ İÇİN 1 MİLYON 650 BİN TL
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Bartın Belediyesi’ne 1 milyon 650 bin TL ödenek aktarıldığını belirten Milletvekili Tunç, bu ödeneğin de Esentepe Mahallesi su deposu yapımı ile İnkumu tatil beldesinin su şebekesi için harcanacağını söyledi. Kurucaşile Belediyesi kanalizasyon işi için de 500 bin TL ödenek aktardıklarını belirten Milletvekili Tunç, yapılacak ihalenin ardından Kurucaşile’nin alt yapı probleminin çözüleceğini söyledi. Kozcağız Belediyesi muhtelif cadde ve sokaklarda kilitli beton parke taşı ile yol yapımı ve cadde düzenlemesi için 100 bin TL ödenek aktarıldığını belirten Milletvekili Tunç, Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarılan ödeneğin, Kozcağız Belediyesi’nin cadde düzenlemesi için harcanacağını belirtti. Milletvekili Tunç, Amasra, Ahatlar köyü kanalizasyon projesi için 100 bin TL, Ulus ilçesi Ulukaya köyü kanalizasyon projesi için 100 bin TL olmak üzere olmak üzere 200 bin TL ödeneğin turizm potansiyeli olan köylerin kanalizasyon projelerinde harcanmak üzere İl Özel İdaresine aktarıldığını belirtti. Milletvekili Tunç, Büyükkızılkum sahil düzenlemesi için de 50 bin TL ödeneğin gönderildiğini belirterek, Mugada’da olduğu gibi Büyükkızılkum’da da sahil düzenlemesi yaparak, bölgenin turizme daha elverişli olmasını sağlayacaklarını söyledi.