Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda 24-27 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya’da “Acil Servis Çalıştayı” düzenleniyor.
Antalya Belek bölgesinde gerçekleştirilen çalıştay, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Tıbbı Hizmetler Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Elif Güler Kazancı’nın açılış konuşması ile başladı. Çalıştaya, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Acil Servis Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Bahri Özdemir ve çok sayıda acil servis çalışanı katılıyor.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Tıbbı Hizmetler Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Elif Güler Kazancı yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun gerek hasta memnuniyeti gerekse çalışanlarının memnuniyeti ve performansını en iyi düzeye getirmeyi amaçladığını belirtti. Dr. Güler, “Sağlık hizmet sunumunda başarılı olmanın temeli sağlık çalışanlarıdır. Sağlık hizmeti dikkat, özen ve fedakarlıkla icra edilen bir hizmettir. Öncelikle acil servis çalışanlarımız hastaların en hassas, en kırılgan en çaresiz olduğu anlarda onlarla karşı karşıya kalmakta ve büyük bir sevgi ve metanetle hekimlik sanatını icra etmektedirler. Bu yüzden hekimliğin en kutsal yanı olan acil servis çalışanlarının gönülden yanında olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.
Dr. Güler, Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın düzenlediği çalıştayın sonucunda acil servis hizmetlerinin sisteminin iyileştirilmesi, konforun arttırılması ve sağlık personelinin daha iyi standartlarda daha kaliteli hizmetler verebilmesi için gerekenlerin tartışılarak sonucun bakanlık tarafından değerlendirileceğini söyledi.
Konuşmanın ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç.Dr.H.Yalçın Yüksel ve hastane idarecileri eşliğinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi ve Talasemi Merkezi gezilerek, incelemeler yapıldı.