RUS milyarder Andrey Melnichenko, denizaltı dizaynıyla dünyanın en çok konuşulan yatları arasında yer alan 119 metre uzunluğundaki 'A' adlı yatıyla, Bodrum'a geldi. Melnichenko, Roman Abramoviç ile Oleg Deripaska'nın ardından Bodrum'u tercih eden bir diğer Rus milyarder oldu.
Rusya'nın en zengin işadamlarından 43 yaşındaki Andrey Melnichenko, 2008 yılında yaptırdığı ve eşi 34 yaşındaki Aleksandra'nın adının baş harfini verdiği 'A' adlı, 400 milyon dolar değerindeki, 119 metre uzunluğunda ve denizaltıyı andıran tasarımıyla ilgi çeken ultra lüks yatıyla, bu sabah çıktığı Ege turu kapsamında Bodrum'a geldi. Yunanistan'ın Mikanos ve Simi adalarının ardından kentte gelen Melnichenko ailesi, Bodrum Kalesi açıklarına demirledi.
YAT İLGİ ODAĞI OLDU
İngiliz bayraklı A adlı yat, ilgi çekti. Yatı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Kumbahçe Sahiline akın etti. Günübirlik mavi yolculuğa çıkan tur tekneleri, rotalarını yatın yakınından geçirdi. Turistlerin yatın fotoğrafını çektiği görüldü. Melnichenko yatın güvertesinde sık sık telefon ile konuşurken, eşi de kitap okudu. Bodrum'da iki gün kalacak Melnichenko'nun yatına, deniz ürünleri ve meyveden oluşan gıda takviyesi yapıldığı öğrenildi.
Yapımı dört yıl süren yat saatte 26 mil hız yapabiliyor.

FOTOĞRAF