İzmir’de düzenlenen adliye çetesi operasyonunda tutuklanarak 9 ay cezaevinde kalan eski hastane yöneticisi Muhammed Gömük, kendisine operasyon yapan polisler başta olmak üzere, özel yetkili savcı, hakim, bir gazeteci ve Fethullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulundu.
İzmir’in Bornova ilçesinde 2 Ekim 2012 tarihinde düzenlenen ‘Adliye Çetesi’ operasyonunda gözaltına alınan ve çete lideri olarak yargılandığı davadan tutuklanarak yaklaşık 9 ay cezaevinde kalan eski özel bir hastanenin yöneticisi Muhammed Gömük, açıklamalarda bulundu. Paralel yapının kendisine kumpas kurduğunu iddia eden Gömük, yaşananlardan dolayı mağduriyetini dile getirdi. Adliyeye giderek kendisine operasyon yapan polislerden, emri veren özel yetkili savcıdan, hakimden, bir gazeteci ve Fethullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulunan Gömük, sahte delillerle hayatının karardığını anlattı. ‘Adliye Çetesi’ operasyonunda hakimler ve savcılar arasında dosya takibi yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını ve suçsuz yere cezaevinde yattığını ifade eden Muhammed Gömük, kendisine yönelik operasyonun nedenini ise, 2010 yılındaki HSYK seçimleri olduğunu ileri sürdü.
“İFTİRA ATMAMI İSTEDİLER”
Muhammed Gömük, kendisinin çete lideri olarak 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra delil yetersizliğinden serbest kaldığını aktararak, “5-6 polisin otomatik silahlarla beni durdurup, apar topar hem ailemin hem de kendi evimin aramalarıyla bizi gözaltına aldılar. Adliye çetesi lideri olarak alındım ben. Soruşturma karakola gittim üç gün organizede kaldım. Üç gün boyunca bana Hakim Bey hakkında, Hakim Yahya Kemal Akbaş hakkında bunların karşı listesinde paralel yapının HSYK seçimlerinde 2010 seçiminde paralel yapının İbrahim Okur’un karşı listesinde aday olan bir hakimi onun hakkında iftira atmamı istediler. Ben böyle bir şeyi kabul etmeyince o dönemde de benim seçimlerde AK Parti vasıtasıyla birçok bakanın bindiği ‘ve gelsin bakanlar seni kurtarsın’ şeklinde beni tehdit ederek önüne 72 sayfalık bir fezleke oluşturup 32 eylem getirdiler önüme. Tutuklama yapan savcı hiç beni odasına almadan sanki önceden hazırlamış tutuklama müzakeremi hakime sevk etti ve hakim kararıyla 5 dakikada tutuklandım” şeklinde konuştu.
“TEHDİT EDİLİYORUM”
Ülkenin menfaati için dava açığını dile getiren Muhammed Gömük, 9 ay cezaevinde kaldığı ve örgüt lideri olarak isminin anımsandığı için sıkıntılar çektiğini ve iş bulamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paralel yapıyla verdiği mücadeleden cesaretle dava açtığını kaydeden Gömük, “Ben dava açtım. Bu paralel yapının özel yetkili savcısından, bizim operasyonda adı geçen beni tutuklayan hakimden ve bunların medya ayağı muhabiri olan ve paralel yapı emniyetinden şikayetçi oldum. Zaten kendileri soruşturma içinde onlarda. Bu paralel yapının liderinden de ben suç duyurusunda bulundum. Zaten İzmir’de bir ilk Fethullah Gülen’den de şikayetçi oldum. Tamamen Hakim Bey’e yönelik bir operasyondu. Ben paralel yapının ortak bir hedefi seçildim İzmir’de. O hakimi yakmak için ve benim üzerimden arabama binen bakanları arabama izin almışlar dinleme izni. Bakanları takip etmek için bu şekilde bir yol izlediler. Ben ülkenin menfaati için dava açtım. Ben tek başımayım. Tehdit ediliyorum hala polisler tarafından taciz ediliyorum. Geliyorlar ister istemez baskı yapıyorlar bana” dedi.
“ARABAMDA ÜÇ TANE BÖCEK BULDUM”
Kişisel otomobilini kiraladıktan sonra içerisinde üç tane böcek bulduğunu iddia eden Muhammed Gömük, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Arabamı kontrol yaptırdım zaten üç tane böcek çıktığını daha öncede canlı yayınlarda söyledim. İstihbaratta bunu araştırıyor. Nasıl ben bunu tespit ettirebilirim ki. Bu işin başındaydı. Kimi kime şikayet edecektim. İkinci bir operasyondan korktum hatta ben aldım bu böcekleri yok ettim arabamı satmak zorunda kaldım.”