İZMİR Halkevleri üyeleri, Yeni Asır Gazetesi'nde yaptıkları eylem sırasında, "Kan gölünde boğulacaksınız" tehdidinde bulunmadıklarını söyledi.
Bugün basın toplantısı düzenleyen İzmir Halkevleri üyeleri, Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya semtindeki binasına girip, yumurta ve boya attıkları eylem sırasında kendi çektikleri görüntüleri basına dağıttı. Görüntüler izlendiğinde, eyleme katılanların gazete kapısından içeri girip, güvenlik birimi önünde, "Bu iktidara sahip çıkanlar, çanak tutanlar, dün Ankara'da arkadaşlarımız öldü, attığınız manşetten utanmıyor musunuz? Onuruz yok. İnsanlığınız kalmamış. Bizler Halkevleri üyeleriyiz ,dün arkadaşımızı Ankara'da kaybettik" dediklerinin, atılan manşetlerin ne gazetecilik etiğine ne de insanlığa sığmadığını söylediklerinin görüleceği belirtildi. Halkevi üyelerinin yaptığı açıklamada, "Görüntüleri izleyenler Yeni Asır tarafından yapılan yayınların yalan olduğunu ve bu gazete çalışanlarına saldırılmadığını, yazıldığı gibi 'Kan gölünde boğulacaksınız' tehdidinde bulunmadağımızı göreceklerdir" denildi. Açıklamaya katılanlar, Yeniasır Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacaklarını da söyledi. Davayı kazanmaları halinde parayı Ankara'daki bombalı saldırıda yaşamını yitirip, İzmir'de toprağa verilen iki arkadaşlarının mezarlarının yapımında kullanacaklarını kaydetti.
Basın açıklamasını okuyan Halkevleri üyesi Evrim Çakır, "Halk daha yasını tutmamışken Yeni Asır attığı insanlık dışı manşetlerle, greve katılanlara haraket ederek saldırmaya devam etti. Her gün bir yenisine imza attı. Katliamın üzerinden daha henüz iki gün geçmeden manşetlere katliamda yitirdiklerimizi taşımak yerine 13 Ekim tarihli sayısında, 'Toplanmayan çöpler çevreye kötü kokular yaydı' diyerek sokaklarda grev nedeniyle toplanmayan çöpleri taşıdı. Bizler arkadaşlarımızın cesetlerini kaldırıp kan ve et kokusu içersinde yaralılarımızı hastaneye götürmeye çalışırken 'çöpe battık' diye manşet atarsanız, Gündoğdu Mitingi'nde HDP'lisinden CHP'lisine, Alevi'sinden Sünni'sine barış için bir araya gelenleri, 'PKK'nın çağrısına gittiler' diyerek düşmanlaştırmaya çalışırsanız her türlü protestoyu hak edersiniz" dedi.

FOTOĞRAFLI