Kastamonu’da faaliyet yürüten eğitim sendikaları arasında Eğitim-Bir-Sen, bin 742 üyesiyle yetkili sendika oldu.
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, sendikalarında bulunan bin 742 üyeyle 2015 yılında sendikalar arasında Kastamonu’da yetkili sendika olduklarını söyledi.
Yaptıkları çalışmalar neticesinde üye sayılarının 2 bine yaklaştığını belirten Sancaktaroğlu, “Sendikamızı yetkili yapan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ederiz. Yetkinin hayırlı olmasını diliyoruz. Aldığımız bu yetkiyle kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra milletin ve milli iradenin üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen’e gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını vereceklerini belirten Sancaktaroğlu, sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Eğitim Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir”
Sancaktaroğlu, sendika olarak sivil anayasa talebinin hayata geçirilmesi için de gayret göstereceklerini kaydetti.