Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Hacıveliler Mahallesi’ndeki Hacıveliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından geliştirilen “Mahallene İz Bırak” adlı proje düzenlenen törenle hayata geçti.
Finasbank Kumluca Şubesi ve Kumluca Belediyesi’nin de destek verdiği proje ile ilgili okul bahçesinde düzenlenen törene Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Okul Müdürü Zekai Dinçer yaptığı konuşmada, “Bu projeyle değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimize sevgi, dayanışma, yardımlaşma ve vefa duygularını geliştirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Hazırladığımız çöp bidonlarına öğrencilerimiz, kelebek, böcek, arı, çiçek,ağaç, kedi, tavşan gibi figürlerle bidonları boyayacaklar. Böylece bu çocuklar mahallelerindeki çöp bidonlarına ‘Bu bidonu ben boyadım’ diyerek sahip çıkacaklar. Bu projeye destek veren başta ilçe belediyemize, sponsorlarımıza, velilerimize, okul aile birliği üyelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise yaptığı konuşmada, “Bu proje doğru şekilde ve doğru yerde hazırlanmış. Böyle bir projenin bir okulda hayata geçirilmesi ve uygulanması çok anlam taşıyor. Çünkü geleceğimiz olan öğrencilerimizin bu projeye katkı sağlaması doğru bir karardır. Projeye katkı sağlayanlara, öğretmenlerimize ve projeyi uygulayan çocuklarımızı tebrik ediyor, teşekkür etmeyi borç olarak düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve çöp bidonları temsili olarak boyandı.