Konya’nın merkez İlçe Meram Belediyesi tarafından Kudüs Yılı’na özel olarak düzenlen Kudüs Akademi programı başladı.

Meram Belediyesi tarafından Kudüs Yılı’na özel olarak düzenlenen ve 5 hafta sürecek Meram Uluslalararası Gençlik Akademisi’ndeki Kudüs Akademi açılış programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik ve kursiyerler katıldı.

“Kudüs’te yaşananlar derinden üzüyor”

Kudüs Akademi Koordinatörü Zehra Betül Salur, akademi hakkında bilgi verdikten sonra Meram Belediye Başkanı Fatma Toru bir konuşma yaptı. Başkan Toru, “Şu anda Filistin’de, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da olanlar hepimizi derinden yaralıyor, üzülüyoruz. Tam böyle bir zamanda Kudüs Akademi’yi başlatmış olduk. Tevafuken hassasiyetin en yüksek olduğu bir dönemde farkındalık oluşturmanın onurunu, gayretini taşıyoruz. Ama bir eziklik de yaşıyoruz. Müslümanlar olarak oradaki kardeşlerimizin Mescid-i Aksa’ya girememesinin ve kutsal mekanlarımızın, İslam aleminin izzeti olan Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın ve mübarek beldelerin zalim postallar altında çiğnenmesine de gönlümüz izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

İlk etap kayıtları bir günde doldu

İlk etapta 150 kişilik bir akademi oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Toru, “İlk günde 150 kişilik kontenjan doldu. Yoğun talep üzerine ikinci kısmı da açtık. Bu konuya gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına ses vererek tüm kardeşlerimizi oraya götürmeyi arzu ederiz. İki grupta 6’şar kişiyi program sonunda Kudüs’e göndereceğiz. Sadece Filistin saldırı altında değil. Somali’de, Irak’ta, Suriye’de, Arakan’da, Afanistan’da, Pakistan’da, Türkiye’de olmak üzere İslam alemine karşı açılmış pek çok cephe var. Temel hedef Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram gibi bizim olmazsa olmaz kutsal mekanlarımız” diye konuştu.

“Kudüs ecdat yadigarı”

Kudüs’ün ecdat yadigârı olduğuna dikkat çeken Toru, “Bizim Anadolu’da nasıl bin yıllık bir geçmişimiz varsa Kudüs’te de bin yıllık geçmişimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; buraları bir ata yurdu, ecdat yurdu olarak görerek Filistinlileri yalnız bırakmamamız ve sahip çıkmamız gerekiyor. Onlar bizden çok fazla şey istemiyor. Sadece yalnız olmadıklarını hissetmek istiyorlar. Haçlı seferlerinin tekrar başladığı bir dönemde Müslümanların birliği, dayanışması çok daha önemli bir hale geliyor” dedi.

“Kudüs davasında ilerlediğimizin göstergesi”

Kudüs ile ilgili özel çekim belgesel hakkında bilgi veren Editör Emine Çınar, “Filistin’le ilgili şimdiye kadarki çalışmalarımız daha duygusal ve daha farklı idi. Böyle akademilerin olduğu çalışmalar değildi. Bu noktada Konya ve Malatya’da ciddi bir adım atılıyor. Herkesin tatile gittiği bir zaman diliminde, belediyenin varlık koyması, bu kadar genç ismin buraya gelmesi Kudüs davasında Türkiye olarak ciddi anlamda ilerlediğimizin bir göstergesidir” diye konuştu.

Çınar, Kudüs ile ilgili belgeselden sonra kursiyerlerin sorularını cevapladı.

“Aksa’ya sözüm var”

Akademi kapsamında “Aksa’ya Sözüm Var” panosunda her hafta seçilen 3 kişinin mesajı Kudüs’e gönderilerek bir gönül bağı oluşturulacak. Başkan Toru’nun panoya yazdığı mesajda, “İslam aleminin kanayan yarası, izzeti, namusu, gözbebeği Kudüs! Zalim postallar avlularını kirletemeyecek, Müslümanlar elbirliğiyle asla buna izin vermeyecek Kudüs, Miraç demek, İsra demek, hüzün demek Kudüs, yüzünün gülmesi yakındır. Güneşin doğması yakındır. La Galibe İllallah” ifadelerini kullandı.