Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kuruluşunun 89. yılını etkinlikleri kapsamında Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesi’nde kutladı.
TÜİK Gaziantep Bölge Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesinde ‘İstatistiğin Önemi’ konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Esentepe Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Ali Pektaş, öğretmen ve öğrencileri, TÜİK’ten ise Bölge Müdürü Erdoğan Asar, idareci ve uzmanlar katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Levent Öztin, “Ölçemeyeceğimiz şeyi yönetemeyeceğimizi de, istatistiklerin karanlıkta yol alan arabanın farları gibi olduğunu, öncelikleri belirlerken, karar alırken rehberdir” dedi.
Bölge Müdürü Asar ise, 25 Nisan 1926 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kararname ile ‘Merkezi İstatistik Dairesi’ adı ile bugünkü TÜİK’in kurulduğunu ve bu yıl kuruluşun 89. yılının kutlandığını söyledi.
TÜİK ile ilgili video gösteriminden sonra yapılan sunumda istatistiğin ne olduğu, uygulama alanları ve önemi kısaca katılımcılarla paylaşıldı. TÜİK’in resmi internet sayfasının tanıtımının da yapıldığı toplantıda eğitim ile ilgili istatistiki bilgilere ve tablolara erişim için izlenmesi gereken yollara değinildi. Öğrencilerinin katılımıyla internet sayfasından tablolar indirildi. Toplantı öğrencilerin sorularının cevaplanması ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.