Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle kitap okuma etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan etkinlik havanın yağışlı olması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapıldı.
Etkinlikle alakalı konuşan Bozüyük İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mukaddes Gündüz, okuma alışkanlığının kazandırılması ve okuyarak örnek olunması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Gündüz, "Burada saatlerce okuma üzerine konuşsak hiç kimsenin üzerinde etkili olamayız. Çocuklarımıza evlatlarımıza daha çok oku demektense okumanın gerekliliğini kendimiz göstermeliyiz. Evde, işte ve seyahatte her yerde okumalıyız ve onlara örnek olmalıyız. Biz de burada simgesel olarak da olsa bütün halkla birlikte okuma etkinliği düzenledik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Hep birlikte kitap okuduk. Bu kitapları daha çok okuyabilmek için herkesi kütüphanemize bekliyoruz" dedi.
Ayrıca İlçe Halk Kütüphanesinden en çok kitap alan öğrenci ve yetişkinlere çeşitli hediyeler verildi.
Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.