Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Palandöken Devlet Hastanesi, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Çat ilçe Hastanesinde çalışan 115 personeline İşaret Dili Eğitim kursu aldırarak sertifika verdi.
Özel eğitim Meslek Lisesi (işitme engelliler) eğitimcilerinden Süleyman Bozkurt tarafından verilen işaret dili kursunu tamamlayan 115 personele Bölge Eğitim Hastanesi konferans salonunda düzenlenen bir törenle işaret dili sertifikası verildi.
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen işaret dili kursunu tamamlayan 115 kişiye sertifika verildi.
Törende bir konuşma yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan üç ay süren bu kursun öncelikle personellerimizin kişisel gelişimleri için ve engelli vatandaşlarımızla karşılaştıklarında rahatça iletişim kurabilmeleri açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
İşaret dili kursuna katılanlar, işitme engelli vatandaşlarımızla rahatlıkla iletişime geçerek onların istek ve sorunlarını tercüme edebilecekler." diye konuştu.
Yaklaşık üç ay süren eğitime katılan kursiyerler de aldıkları bu eğitimin hem kendileri açısından hem de işitme engeli bulunan vatandaşlar açısından oldukça faydalı olacağını belirterek, eğitimin verilmesini sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sertifika dağıtım programında kursiyerlere sertifikaları; Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mahmut Avcı, Mali Hizmetler Başkanı Metin Tekin, BEAH Başhekimi ve yöneticisi Prof. Dr. Bilgehan Erkut ve hastane yönetimi tarafından takdim edildi.