Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “17 İlçeden Çiçek” projesi kapsamında ilçelerden gelen engelliler için etkinlik düzenlendi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı’nda düzenlenen etkinliğe Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 17 ilçeden gelen engelliler ve refakatçileri katıldı.
Etkinlik öncesi açılış konuşmasını yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Hayatımızın her anı sürprizlerle dolu. Şu anda sizinle belki sağlıklı bir insan olarak konuşuyor olabilirim ama buradan çıktığım zaman neyle karşılaşacağımı, neyin beni beklediğini bilmiyorum. Belki bende buradan çıkarken sizin gibi birisi olabilirim. Onun için hayatta insanın karşılaşabileceği konularla ilgili hususları asla ve asla belirli günlere sığdırmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Onun için sağlıklı bir insanın hayatta sahip olduğu veya görmek istediği, yaşamak istediği her şeyin engelli insanımızın da yılın 365 günü yaşaması ve görmesi hakkı olduğuna inanarak bu hizmetleri yürütüyoruz. Bu tesisler bizim değil. Bu tesisler Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin değil veya başkanının değil. Bu tesisler bu tesisi değerlendiren, buradan yararlanmayı hak eden kişilerin tesisidir. Buralar sizin tesisinizdir. Biz bizim sahip olduğu imkanların sizlere sunulması açısından elimizden gelen her şeyi son noktasına kadar yapmaya gayret ediyoruz. Bütün ilçelerimizden gelen kardeşlerimizi gönülden kucaklıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak biz sadece 10-16 Mayıs tarihinde değil, 01 Ocak - 31 Aralık tarihleri arasında yılın 365 günü ve bu görevde kaldığımız süre içerisinde de bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz" dedi.
Proje kapsamında 17 ilçeden 17 engelli ile geldiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Samsun’da hafta ile ilgili etkinliklerin birleştirilmesi anlamında birkaç ay önceden çalışmalara başlandı. Bu sene Samsun Valiliğimiz organizatörlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Samsun Müftülüğümüz ile bu hafta yapacağımız etkinlik programlarını birleştirdik. Şu anki programımızda 17 ilçeden 17 engellimizi Büyükşehir Belediyemizin ülkemizin genel anlamda hizmetine sunduğu buradaki tesiste misafir ettiler. Engellilere verilen hizmetler 1 günde, 1 haftada toparlanabilecek hizmetler değildir. Bizim bakanlık olarak hizmetlerimiz, yine Büyükşehir Belediyemiz ile koordinasyon içerisinde yürüttüğümüz hizmetlerdeki temel amacımız her engelli bireyimizin insan onuruna yaraşır bir şekilde hayat sürdürmesi ve diğer insanlarla eşit şekilde yaşamını idam ettirmesidir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 17 ilçeden gelen engellilere ikramlarda bulundular.