İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İlkadım Belediyesi'ne kayyum imasında bulunan AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu'nun yenilgiyi hazmedememesi olarak açıkladı.

İLKADIMI'DA HAZMEDECEKLER

İlkadım Beldiyesi hakkında kayyum atama açıklamalarını değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, seçimlerde İlkadım'ı kaybettikleri için  hazmedemediklerini belirterek, "İstanbul, Ankara, Adana,Antalya ve Atakum'u nasıl hazmettilerse, İlkadım'ı da öyle hazmedecekler" dedi. 

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Başkan Aksu'nun açıklamalarını tahlisiz bulduğunu belirten Aksoy, " Samsun'da bir belediyeyi  böyle bir ithamda bulunduğu için Aksu'yu, bu açıklamasından ötürü kınıyoruz. Kayyum atanması, vatan hainlerine ya da PKK ile iş birliği içinde olanlar için kullanılan bir söylemdir. Böyle bir kelimeyi kullanmak Samsun halkına yapılan bir hakarettir. Kesinlikle reddediyor ve Aksu'yu sağduyuya davet ediyoruz. Bir belediyede araştırma çalışması yapılmasının bir yolu, bir yasası vardır. Ama 'kayyum atama' sözünü ahlaki bulmuyoruz. Seçmen seçimini yapmış ve Necattin Demirtaş'ı seçmiştir. İstanbul, Ankara, Adana,Antalya ve Atakum'u nasıl hazmettilerse Samsun İlkadım'ı da öyle hazmedecekler" dedi

BAŞKANIN YANINDAYIZ

Millet İttifakı olarak Başkan Demirtaş'ın arkasında olduklarını ifade eden Aksoy, "260 milyon borçla belediye devralarak borç içinde boğuşan ve mücadele eden Demirtaş, en iyisini yapmak için çalışıyor. Bu konuda vatandaş artık gerçekleri görmeye başladı. Şimdi belden aşağı vurarak kaybettikleri oyları geri kazanma çabasındalar. Yeni bir gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Teşkilat olarak başkanımız Demirtaş'ın her zaman yanındayız. " ifadelerini kullandı. 

R.A: Geçtiğimiz gün gündem değerlendirme toplantısı gerçekleştiren AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, İçişleri Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucunda gerek duyulursa, İlkadım Belediyesi'ne kayyum atanabilir" ifadelerini kullanmıştı.