Antalya Ticaret Borsası(ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 7-11 Ekim tarihlerinde Expo Center’da düzenlenecek YÖREX’e Adana da yöresel ürünleriyle katılıyor. Adanalı firmalar, YÖREX’e, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası şemsiyesi altında oluşturulan ortak standla katılacak.
METRELİK ADANA KEBABI ŞOV
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tescilli Adana kebabı ile YÖREX’te olacaklarını bildirdi. Adana’yı şalgamı, cezeryesi, baklavası, tatlısı ve diğer yöresel ürünleri başta olmak üzere fuarda oldukça kapsamlı bir ürün yelpazesiyle temsil edileceklerini kaydeden Menevşe, "Etkinliğin açılışında, fuar alanı girişinde katılımcılara ve vatandaşlara Tescilli Adana Kebabı sunumu ve ikramı yapılırken, bu sırada gerçekleştirilecek olan “Metrelik Adana Kebabı Şovu”nun da ilgi çekmesi bekleniyor.
Adana Kebabı’nın gelecek kuşaklara aslına uygun olarak taşınabilmesinin sağlanabilmesi için 2004 yılında Adana Ticaret Odası tarafından Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirildiğini belirten Menevşe, “Kebabı tescil etmemiz, ürünün gelecek nesillere aynı damak tadı ile taşınmasını sağlamanın yanı sıra, Adana’nın diğer özelliklerinin de tanıtımına önemli katkı sağlamıştır. YÖREX gibi yöresel ürünler alanında ülkemizin en önemli etkinliği konumunda bulunan bir etkinlikte geniş kitlelere Tescilli Adana Kebabı’nı ve yöremizin diğer tatlarını tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.