TÜYAP Karadeniz Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, sektörün hızlı gelişimine paralel olarak hazırlanan 6. İnşaat Fuarı'nın, 12 Mayıs tarihinde kapılarını açacağını belirterek, "Katılımcılar, yeni ürünlerini hem yurt içi hemde yurt dışına sunma fırsatı bulacaklar" dedi.

TÜM KURUMLARIN DESTEĞİNİ ALDIK

İnşaat malzemeleri yapı teknolojileri ve iş makinelerine ilişkin ürün ve hizmetler 12-15 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde geniş yelpazede sergilenecek. İnşaat ürünleri ve teknolojileri alanında yeniliklerin sunulup, sektör ilgilileri ile paylaşılacağı Samsun İnşaat Fuarı'nda sektör temsilcileri geniş kapsamlı ticaret hacmi yaratma, iş bağlantıları ve ortaklık kurma imkanı bulacak. Kanal S ekranlarında İnşaat Fuarı'yla ilgili bilgi veren Çamaş, "12 Mayıs'ta saat 10.00'da kapılarımızı ziyaretçilerimize açacağız. 6'ncısını düzenlendiğimiz İnşaat, Yapı ve Dekorasyon Fuarımızı 2 yıl aradan sonra tekrar gerçekleştireceğiz. Pandemi nedeniyle 2 yıldır fuarlarımıza ara vermek zorunda kalmıştık. Başta Samsun Valiliği olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızın desteğini aldık. Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, İnşaat, Mimarlar ve Elektrik Mühendisleri odaları, fuarımıza destek verdiler. Fuar, iki sene üstüne yapınca inanılmaz bir teveccüh oldu. 12 Mayıs saat 10.00 merakla bekleniyor" diye konuştu.

'İNŞAATA DAİR HER ŞEY BU FUARDA OLACAK'

"Samsun, inşaat tedariği olarak 23-24 ile tedarik sağlayan bir şehir konumunda" diyen Çamaş, "Yapı-inşaat gelişime çok açık bir sektör. Samsun'da hem distribütörlük hem de üretici olarak, çok değerli firmalar var. Bu firmalar, yeni ürünleri 4 gün boyunca fuarımızda sergileyecekler. 12 ülkeden 100'e yakın yabancı delegasyonu fuarımızda ağırlayacağız. Katılımcılar, yeni ürünleri yabancı pazarlara sunma fırsatı bulacaklar. Fuara 90'a yakın firma katılacak. TMMOB'a bağlı odalarımızın 4 gün boyunca sektöre dair seminerler ve paneller olacak. Bir tasarımcımız 4 gün boyunca farklı bir boyutta workshoplar gerçekleştirecek. Yapıya, inşaata dair herşey bu fuarda olacak" ifadelerini kullandı. 

Şennur ŞENYER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.