Çankaya Belediyesi vatandaşlara, ücretsiz evde sağlık ve temizlik hizmeti vermeyi sürdürüyor. Belediye, 7 ayda 2 bin 902 kişiye evde sağlık, 683 haneye evde temizlik, 868 hastaya nakil, 113 hastaya da değerlendirme hizmetinde bulundu.

Çankayalılara evinde ücretsiz sağlık ve temizlik hizmeti sağlayan Çankaya Belediyesi, sene başından bu yana 4 bin 566 vatandaşa hizmet verdi. Sağlık problemleri nedeniyle herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyen Çankayalılara evde sağlık olanağı sunan belediye, bu yıl 2 bin 902 vatandaşa birinci basamak sağlık hizmeti verdi. Herhangi bir geliri olmayan sosyal güvencesi de bulunmayan ya da ilgilenecek bir yakını olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde temizlik hizmeti de veren Çankaya Belediyesi, bu kapsamda 683 haneye ulaştı. Belediye ekipleri, 868 hastaya nakil hizmeti, 113 hastaya da şikayetleri konusunda sağlık kuruluşlarına yönlendirme amacıyla değerlendirmede bulundu. Evde bakım hizmetlerinde ekip sayısını artıran Çankaya Belediyesinde, rakamlar önceki senenin aynı dönemine göre artış gösterdi.

Evde sağlık ve evde temizlik hizmetlerini ücretsiz sunduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Birinci basamak sağlık hizmetini sağlık kuruluşuna gitme durumu olmayan vatandaşlarımıza hem maddi hem de manevi anlamda kolaylık sağlamak amacıyla veriyoruz. Evde temizlik hizmetini de temizlik elemanı çalıştıracak maddi yetersizliği bulunan, sosyal güvencesi bulunmayan, tek başına yaşayan engelli, yaşı gereği kendi işini yapabilecek durumda olmayıp ilgilenebilecek yakını da bulunmayan vatandaşlarımıza veriyoruz. Bunların yanı sıra rahatsızlığından dolayı evinden çıkıp berbere, kuaföre gidemeyen yurttaşlarımıza da kişisel bakım hizmeti veriyoruz. İhtiyacı olan her vatandaşımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetleri ve evde bakım hizmetleri kapsamında vatandaşlara verdiği temizlik ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak bakımı ile kişisel bakım hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nin 0850 455 02 65 numaralı ücretsiz hattını arayarak bilgi alabiliyor.