Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği (AB) Konseyi  Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB Konseyi Yeni Binasında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk tarafından karşılandı. Erdoğan binaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte geldi. Basın mensuplarına fotoğraf verilmesinin ardından basına kapalı görüşmeye geçildi. Tusk ve Junker, Erdoğan ile görüşmeden önce ABD Başkanı Trump ile görüştü.

SKANDAL KARAR SONRASI BİR İLK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim 2015'ten bu yana Brüksel'de ilk kez Avrupa Birliği liderleriyle bir araya geldi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye'yi siyasi denetime alması kararının ardından yapılan ilk yüz yüze görüşme, ilişkilerin seyri açısından büyük önem taşıyor.

Cumharbaşkanı Erdoğan, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'la görüşüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkilerin geleceği konusunda AB’nin kararsız tutumundan duyulan rahatsızlığı dile getirmesi bekleniyor.Türkiye'nin AB'ye yönelik, güvenlik ve dış politika konularında üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirdiği de hatırlatılacak. 

NE İSTİYORSUNUZ?

Erdoğan dün Brüksel'e giderken AB'ye resti çekmiş ve şunları söylemişti: "Biz elimizden  gelen her şeyi A'dan Z'ye yapıyoruz. Ne gerekiyorsa müktesebat içerisinde bunları  yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama karşılığında da tabii bunun karşılığını  bekliyoruz.  Bizim Avrupa  Birliğinden kopmak diye bir derdimiz yok ama Avrupa Birliğinin de kendi üzerine  düşen görevi herhalde yerine getirmesi gerekir. Avrupa Birliği, Türkiye'yi kendi kapısında adeta dilenci mesabesinde  göremez, böyle bir hakkı da yok. Bizim onlara anlatacağımız bu. Yani 'Siz  Türkiye'den ne bekliyorsunuz, ne istiyorsunuz? 54 yıl oldu hala neyi  bekliyorsunuz?' Ben şunu biliyorum, Avrupa Birliği, 'Türkiye kendisi çekilsin',  bunu bekliyor, havasında. Biz de 'Böyle bir şey varsa kararı siz verin, kararı  siz verirseniz işinizi zorlaştırmayız' diyoruz. Olay bu. Şimdi bu görüşmelerde de  bunlar gündeme gelince bunu söyleyeceğiz. 'Siz ne bekliyor, ne istiyorsunuz?'  Bunu konuşacağız. Bizim de olmazsa olmazımız da değil, onu da bilmemiz lazım."

Kaynak.Milliyet