SAMSUN'DA ULAŞIMA ZAM GÜNDEMDE

Samsun'da ilçe minibüslerine ilk etapta yüzde 40 yapılacağı bildirilirken, şehir içi hizmet veren dolmuş, taksi ve minibüslerde ise talep edilen artışta anlaşılamadığı, kararın perşembe günü toplanacak UKOME toplantısının ardından açıklanacağı bildirildi.


Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, ilk etapta ilçe minibüslerine yüzde 40 zam yapılacağını fakat yeterli olmadığı için sonrasında ek artış gerçekleşeceğini belirtirken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da  Büyükşehir Belediyesi ile şehir içi ulaşım zammında uzlaşma sağlanamadığını söyledi.

"YETERLİ OLMAYACAK"

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, akaryakıta gelen zamların ardından ulaşıma zam yapılacağını açıkladı. Perşembe günü toplanması beklenen UKOME'de alınacak kararlar doğrultusunda zamların tarifelere yansıtılacağını bildiren Güler, Kanal S'ye yaptığı açıklamada, "İlk etap için ilçe minibüslerine büyük ihtimal yüzde 40 olacak şu anda ama yeterli olmayacak. Esnafımızın mağdur olmaması için en kısa zamanda toplanılacak, takviye yapılacak ve yine ek bir zam verilecek" dedi. 

"HAKLI GEREKÇELERİMİZ VAR"

ŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da Samsun'da şehir içi ulaşıma yapılması planlanan zammın sürünceme de kaldığını belirterek şunları söyledi: "İlçe minibüslerine yüzde 40 civarında bir zam yapılacak. Biz de şehir içi ulaşım zammı için görüşmelerimizi yaptık, talebimizi sunduk. Ama zam verme niyetlilerinde değiller veya düşük bir zam veriyorlar. Ülkemizde ÖTV'ye büyük bir zam yapıldı. Bu zam yapılırken muhakkak gerekçeleri vardır. Durup dururken hükümet halkına zulüm olsun diye zam yapmaz. Fakat yerel seçimlerden dolayı belediyeler zam vermeye çok yanaşmıyor ama bizim de haklı gerekçelerimiz var. Şehir içerisindeki sivil yolcunun 15 lira olmasını talep ediyoruz. Onlar da 13 TL civarında verme niyetinde. Böylece bir uzlaşma sağlanmadı, sürüncemede kaldı. Ancak bu zammın acilen verilmesi lazım. Çünkü şoför arkadaşlarımız kan kaybediyorlar. Belediyeden isteğimiz şehir içerisindeki dolmuş, taksi ve minibüslerin 15 lira olması yönündedir."

Şehir içi ulaşım zamları, perşembe günü toplanması planlanan UKOME toplantısında alınacak kararda belli olacak.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.