THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu’nda Fenerbahçe Ülker, sahasında Anadolu Efes’i 83-72 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, şu ana kadar taraftarlara verdikleri tablodan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Önümüzdeki hafta çok önemli bir dönem başlayacak ve çeyrek final maçlarını oynayacağız. 48 saat arayla çeyrek finalde hangi takıma karşı oynarsanız çok zor olur. Anadolu Efes’te çok ciddi bir mücadele ortaya koydu. Onlar da umarım ilk 8’e kalır. Zorlu bir döneme girdik. Bu nedenle oyuncularımın mücadeleye hazır olması lazım. Çeyrek inal oyuncularım için büyük bir fırsat, tarih yazabilirler" dedi.
Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyla da ilgili konuşan tecrübeli antrenör, "Hayatım boyunca sporun sadece spor olduğunu vurguladım. Holiganizme hangi takım olursa olsun hep karşı oldum. Çok korkunç bir tabloydu. Kısa bir sürede de bu kişileri bulmaya çalışıyorlar. Hiçbir spor dalında umarım böyle bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.
ANADOLU EFES CEPHESİ
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise Fenerbahçe Ülker’e Dörtlü Final yolunda başarılar dilediğini belirterek, "Fenerbahçe Ülker kazanmayı hak etti. Biz de Laboral Kutxa maçının sonucunu bekleyeceğiz. Maça çok kötü başladık. İkinci yarı çok iyi oynadık. Son çeyrek öne geçtiğimizde takım kontrolü bir şekilde bıraktı. Fenebahçe Ülker, çok kolay sayılar buldu. Takımım çok iyi mücadele gösterdi. Kontrolü kaybedince mağlup olduk" diye konuştu.