Tavşanlı’da hafta başı beklenen kar yağışı şiddetiyle dikkat çekti. İki gün içerisinde yağan kar ilçe merkezinde 70 santimetre kırsalda ise 1 mt’ye ulaştı. Tavşanlı’da bir çok köy yolu trafiğe kapanırken, kamu kurum ve kuruluşları alarma geçti. İlçede bir defada bu kadar yoğun kar yağışının en son 90’lı yılların başında yaşandığı bildirildi.
İHA’ya konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Kar yağışı bekliyorduk ama bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyorduk. Ben görev esnasında böyle bir yağışla karşılaşmadım. Okullarımızı tatil ettik ve hasta vatandaşlarımızı hastaneye ulaştırdık. Şu an itibariyle köy yollarımızda grayder ve kepçelerimizle yol açma çalışmalarını yürütüyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun, kamu kurum ve kuruluşlarımızla sert kış şartlarına hazırlıklıyız. Hastaneye ulaşımımızda sorun yok. Trafiğe çıkan sürücülerimizden isteğimiz zincirsiz yola çıkmamalarıdır. Bazı durumlarda kar lastiği bile fayda etmiyor. Bir araç yolda kaldığında arkasından gelenlerde durmak zorunda kalıyor ve sıkıntı yaşanıyor. Bu arada geçtiğimiz yaz su kaynakları yönünden sıkıntılar yaşamıştık. Bildiğiniz gibi kurak bir mevsim geçirmiştik. Bu yağış gösteriyor ki bu yıl bereketli geçecek. Köylerimizde su sıkıntımız olmayacak. Çiftçilerimizin de yağışlardan memnun olduğunu düşünüyorum“ dedi.
Diğer taraftan esnaflarda gün boyu kaldırımlarda çalışma yürüten belediye personeline yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti. Dükkanlarının önünü temizleyen esnaflardan orta yaşta olanlar ise ilginç bir tespitte bulundu. Vatandaşlar en son bu kadar şiddetli yağışın tam 20 yıl önce yaşandığını söyledi. Tavşanlılılar, “Bu kadar yoğun bir yağış beklemiyorduk. Bizim hatırladığımız 90’lı yılların başında bu kadar çok kar yağmıştı. Hele 80’li yıllara dönersek yani çocukluğumuzda, Tavşanlı’dan 1-2 ay boyunca kar kalkmazdı. Bugün caddelerimize baktığımızda, araçların kardan kaybolduğunu gördüğümüzde çocukluk yıllarımız aklımıza geliyor” dediler.(İÖ-EFE)