Yozgat’ta Nisan ayının son günleri ve Mayıs ayında yağan yağmurlar çiftçileri sevindirdiğini gibi arıcıları da sevindirdi.
Kurak bir mevsim geçiren Yozgat’ta bu ay içerisinde yağan yağmurlar, çiftçiler kadar arıcıları da sevindirdi. Bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte göçer arıcıların tercih ettiği zengin çiçek florasına sahip Bozok Yaylasında, yağan yağmurlarla birlikte kırların yeşerip, çiçeklerin açması arıcıları umutlandırdı.
Ordu’dan Yozgat’a genel göçer arıcılarından İmdat Yalçın, 270 kovan arısının bulunduğunu belirterek, “Yozgat’a mart ayında geldik. Geldiğimizde yağmurlar yağmadı havalar çok kurak geçti. Bu yüzden bal veriminin az olacağını düşünüyorduk. Fakat daha sonra Nisan ayının sonları ve Mayıs ayında bugüne kadar güzel yağmur yağdı. Doğa yeşerdi, çiçekler açmaya başladı. Tabii ki bizde buna çok sevindik. İnşallah verimli bir yıl olur” dedi.
Sebahattin Karaca’da Yozgat’ın bitki çeşidi yönünden oldukça zengin olduğunu ifade ederek, “Ordu’dan Yozgat’a bal üretmek için geldik. Çiçek iyi olduğu için doğanın güzelliğinden yeşillikten arılarımızı geliştirmek, kazanç elde etmek için rızk için geldik. 6 ay burada çadırlarda kalarak üretim yapıp kazanç elde etmeye çalışacağız. Bu yıl arı sayıma göre 4 ton civarında bir bal üretimini hedefliyoruz. Bozok Yaylasından bal sezonu Ağustosun 5 inde başlar Eylül ayının ortasına kadar devam eder. Geldiğimizde havalar çok kurak olduğu için fazla bir umudumuz yoktu. Ancak son yağan yağmurlar bizi umutlandırdı” diye konuştu.