Trabzonspor eski teknik direktörü ve alt yapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili kulüpten alma değil, verme zamanı olduğunu belirterek, kulübün saygınlığına zarar vermeden kampanya başlatmaları gerektiğini söyledi

Trabzonspor eski teknik direktörü ve altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu, camaiya çağrıda bulundu. Trabzonspor’dan kazananların artık verme zamanlarının geldiğini belirten Tekelioğlu, "Yangını kimin çıkardığı önemli değil, yangını nasıl söndüreceğimiz önemli. Trabzonspor taraftarları olarak bir kampanya başlatmamız lazım. Topyekün bunu yapmalıyız. Kulübü bu işin içine katmadan, saygınlığına zarar vermeden bunu yapmalıyız. Hep Trabzonspor’dan kazananlar var. Bizde dahil, bu seferde biz verelim. Başlayalım, yeri geldiği zaman gururlanıyoruz. Az çok bakmadan, başlatmız lazım. Bana göre 1 milyon Dolar verende olur kumbarasındaki parayı verende olur. Birlikten kuvvet doğar politikasıyla bu kulübü düzeltmemiz lazım. Düzeltikten sonra da emin ellere teslim edilmesi gerekir. Yurt dışında oyuncu alımlarına kota koymak lazım" dedi.

"Alma zamanı değil verme zamanı"

Trabzonspor’dan alma değil, verme zamanı olduğunu vurgulayan Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte Trabzonspor ile bütünleşenler, Sadi Tekelioglu, normal Yeni Cuma’da, Kuzgun Dere’de büyümüş ama bize ismi, kariyeri, saygıyı ve sevgiyi sağlayan kurum Trabzonspor o zaman bizimde borç ödeme günümüz gelmiştir. Bunu yeterki ayağa kaldıralım. Ondan sonra biz kendi aramızda hesaplaşırız. Kulübü yönetecek olan insarları da çok iyi seçmemiz gerekiyor. Zengin olanın çocuğu sevinsin. Vermeyecekse, iyi yönetemiyecekse ne işi var buruda. Uçurumun kenarına düşmüş. Orada bir dalda kalmışız. Onun için bunu ayağa kaldırmalıyız."

"Bizim verecek bir Trabzonsporumuzu yok"

"Vefa ve feda dönemini geçtik. Gün kurtuluş günüdür. Biz Trabzonlu ve Trabzonsporluysak, eğer yeri geldiğinde gururlu ve onurlu bir şekilde bunu söylüyorsak Trabzonspor’a öyle kayyuma, devlete veya satılması gibi bir şey olmaz. Bizim verecek bir Trabzonsporumuzu yok. Hep birlikte verecek paramız var"

"Aday çıkacağına inanıyorum"

Sadi Tekelioğlu, bir adayın çıkacağına inandığını belirterek, "Aday çıkacağına inanıyorum. Aday kim çıkar ise çıksın Trabzonspor dinamikleri, genel kurul üyeleri ve taraftarlar kim gelir ise gelsin meydanın boş bırakılmaması lazım. Kulübün dinamiklerine sahip çıkalması lazım. Trabzonspor asla ve asla bir oyuncuya 10 milyon euro’yu bulucak rakamlar ödememeli. Yönetimi seçeceğiz ama yönetimi aşan işlerede müdahil olmamız lazım. Yönetimin değil, Trabzonspor’un adamı olmalıyız. Seçimden sonra da bu kampanyayı başlatmalıyız. Bunu yönetimin dışında, kulübün dışında yapmalıyız" ifadelerini kullandı.