Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, TEKNOFEST nedeniyle Çocuk Üniversitesi binası için Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Emek Park'ta yeniden imar değişikliği istendiğini açıkladı.

22-tekcan (1)

YENİDEN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İSTENDİ

Tekcan, Çocuk Üniversitesi binasının TEKNOFEST'e yetişmediğini belirterek, "Mecliste grup başkanları ile Emek Park üzerine prefabrik bir yapı kurulması, etkinlik bittikten sonra, sökülmesi yönünde ilkesel karar almıştık. Ancak bu böyle olmadı. Emek Park'ta yapılan Çocuk Üniversitesi binası TEKNOFEST'te kullanılmadı. Biz zaten bunu biliyorduk. TEKNOFEST'i bahane ederek orayı aldılar. Şimdi yeniden Emek Park için imar değişikliği istiyorlar" dedi.

PARK ALANINDAN ÇIKARTILMAK İSTENİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin, Emek Park'ı yeşil alandan çıkartıp imara açma konusunda hülle yapttığını iddia eden Atila Tekcan, alana prefabrik yerine beton yapı yapıldığını kaydederek, Samsun Medya Grubu'na şu açıklamalarda bulundu:

"Teknofest'e desteğimizi verdik ama Emek Park gibi kentin merkezindeki bir yeşil alanın, imara açılmasını ise kabul etmediğimizi söyledik. Büyükşehir Belediyesi Teknofest'i fırsat bilerek, Emek Park'ta daha farklı bir imalat gerçekleştirdi. Atakum Belediyesi 'Emek Park'ı Teknofest için kullanabilirsiniz' dedi. Fakat biz bu konuda da milletin nefes alacağı alanların bozulmaması gerektiğini ifade ettik. Teknofest için buranın kullanılmayacağını biliyorduk, bu işin bahanesiydi. Mesele orada bir imalatın gerçekleşmesiydi, nihayetinde öyle oldu. Meclise gelen son gündem maddesinde Emek Park için Teknofest ile ilgili belediye hizmet alanı ve park alanının yeniden düzenlenmesine ilişkin bir imar değişikliği istendi.  Orada büyük bir kütle yapıldı ve de Teknofest'te hiç kullanılmadı. Bu şu demek, meclise gelen imar değişikliği Teknofest ile ilgili değil. Burada hülle yapıldı. Emek Park, park statüsünden çıkartılmak isteniyor."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.