SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde Vali İbrahim Şahin'in katılımı ile Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kaymakam Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ve daire amirleri katıldı.

Sera alanını da gezen Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ve beraberindeki heyet burada incelemelerde bulundu.

Samsun ve Bafra’ya hayırlı haberler vereceklerini söyleyen Vali Şahin, şunları dile getirdi:

"Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi ile kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor. Ülkede kurulma aşamasında olan 3 OSB'den biri olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, yüzde 99'u Maliye hazinesinde olan Bafra OSB'nin yanındaki bin 200 dönümlük araziye inşa edilecek. Burada Medikal Cerrahi El Aletler OSB olarak düşündüğümüz bir alan var. İsmini henüz netleştiremedik ama Medikal OSB olabilir. Ama hemen onun arkasında Sera OSB kurulması kararı alındı. Samsun'a, Bafra'ya hayırlı haberimiz bu. Bununla ilgili yazışmalar yapıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası da müteşebbis heyeti içinde yer alıp ortakları oldular. İnşallah en kısa zamanda Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB kurulacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Samsun tarımını geliştirmek, artırmak ve üretimi ihracata dayalı hale getirmekte kararlı olduklarını, kararı alınan Sera OSB'nin Samsun'a, Bafra’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.