Özgür ALTUNCU-Yaşar KAÇMAZ /İSTANBUL, () YENİDEN yapılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan Cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak da ilk cuma namazında camideydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın namaz sonrası avluda toplanan vatandaşlara aşure dağıtması bekleniyordu. Ancak yağmurun etkisini arttırması üzerine Erdoğan cami içindeki asansörle alt kata inip cadde tarafındaki kapıdan dışarı çıktı.
Bu nedenle cami avlusunda planlanan aşure dağıtımının iptal edildiği duyuruldu. İBB Başkanı Kadir Topbaş da gazetecilere Erdoğan'ın aşure dağıtımı yapmayacağını söyledi. Erdoğan makam aracına binip Altunizade'den ayrılıyordu ki, davet üzerine yan taraftaki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığına geçmek için yürümeye başladı. Avluda bekleyen vatandaşların tezahüratlarını duyan Erdoğan geri döndü ve cami avlusuna geldi.
Erdoğan burada toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan kısa konuşmasında, " Çok farklı bir mimarinin ortaya konulması suretiyle, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bugün farklı bir zenginliğe kavuştu" dedi. Erdoğan konuşmasının ardından yeniden yürüyerek İlahiyat Fakültesi Dekanlığına geçti. Erdoğan projeyle ilgili brifing aldıktan sonra Yıldız Sarayı içinde ofis olarak kullandığı Mabeyn Köşkü'ne geçti.
(FOTOĞRAF)