Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi Programı Öğretim üyeleri ve öğrencileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinin (TÜKSİAD) desteği ile Ordu’da bulunan “Uslu Fındık” entegre fındık işleme tesisini ve “Kurtsan fındık” fındık kırma fabrikasını ve Giresun’da bulunan, kuruyemiş ekipmanları üreticisi “Ceselsan Makine” fabrikasını ziyaret etti.
Yüksekokul öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tekin, bu tür gezilerin öğrencilerin sektörü daha yakından tanımaları adına iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Öğrencilerin teorik olarak gördükleri bazı proseslerin bu tür gezilerle uygulamalı olarak görme imkanı olduğunu, gezinin çok verimli geçtiğini belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Tekin, teknik gezilerin devam edeceğini ifade ederek, “Öğrenciler üniversitede öğrendikleri teorik bilgilerin pratik olarak iş süreçlerinde nasıl uygulandığını sektörde görerek deneyim kazanıyor. Bu teknik gezide öğrenciler, sadece fındık işletmelerini değil Ordu Boztepe’yi, Giresun Kalesini ve Samsun’da Bandırma Vapur Müzesini de gezdi” dedi.