GÜMÜŞHANE (AA) - Kürtün ilçesinde 200 ceviz fidanının tahrip edildiği iddia edildi.

İlçeye bağlı Araköy köyünde ikamet eden Hikmet Işık, arazisindeki 500 ceviz fidanından 200'ünün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildiği iddiasıyla jandarmaya başvurdu. Jandarma ekipleri, olaya ilişkin çalışma başlattı.

Hikmet Işık'ın oğlu İnanç Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasıyla 14 yıl önce ceviz bahçesi kurma girişiminde bulunduklarını belirterek, "Köyümüzde Tapu Kadastro tarafından yapılan tapulama çalışma sonrası ceviz fidanlarını diktiğimiz alan orman arazisi olarak belirlendi. Babam araziyi kiralamak için girişimde bulundu. 9 yıl önce Orman İşletme Müdürlüğüne başvurarak 14 dönüm araziyi 49 yıllığına kiraladı" dedi.

Ceviz fidanı dikimini, dönemin Valisi Enver Salihoğlu ve Kaymakamı Ozan Gazel ile 8 yıl önce gerçekleştirdiklerini anlatan Işık, şunları söyledi:

"Babam araziye gittiğinde fidanların kesildiğini fark ediyor. Önce Kürtün Jandarma Karakoluna başvuruyor. Jandarma ekibiyle araziye gidiyor. 200 ceviz fidanının kesildiği ve altyapının tahrip edildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri arazide ifademizi alarak tutanak tuttuar. Jandarma ekiplerinin tutanağı savcılığa iletmelerinin ardından bölgeye yeniden ekipler gönderilerek parmak izi ve ayak izleri incelemesinde bulunuldu. Bunca yıllık emeğimizin yok edilmesinden çok kesilen fidanlara üzüldük. Umarım zarar veren kişi ya da kişiler bir an önce yakalanır ve kestikleri fidanların hesabını verirler."