Ordu’da doğuştan beyin felçli olan 38 yaşındaki Gülbeyaz Çiçek’in yemek borusunda kuşgözü tabir edilen şekilde oluşan darlık, 30 dakikalık işlem sonucunda giderildi.

Ordu’nun Saraycık Mahallesi’nde doğuştan beyin felci hastalığına yakalanan Gülbeyaz Çiçek’in son 2 aydır yiyecekleri yutamama sorunu ortaya çıktı. İçtiği suları dahi geri çıkartan Gülbeyaz Çiçek, evde bakım hizmetleri doktorları tarafından muayene edildi. Doktorlar Gülbeyaz Çiçek’e acilen müdahalede bulunulması gerektiğini ve daha fazla beklenirse böbreklerinin zarar görebileceğini belirttiler. Bunun üzerine özel bir hastaneye kaldırılan Gülbeyaz Çiçek’in yemek borusundaki darlık yapılan operasyonla açıldı.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz, hastanın kendilerine endoskopik olarak beslenme tüpü takılması için getirildiğini, yutma bozukluğunun sebebinin anlaşılması için öncelikle anestezi eşliğinde endoskopi yapılarak yemek borusu girişinde kuşgözü şeklinde darlık olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Kılavuz tel eşliğinde bu darlığa balon ile dilatasyon (genişletme) uygulandığını belirten Dr. Fuat Ekiz, daha sonra yemek borusu ortasında ikinci bir darlık gözlendiğini, bununda balonla ortadan kaldırıldığını belirterek, “Böylece yutma fonksiyonunu bozan durum ortadan kaldırılarak, herhangi bir komplikasyon yaşanmadan aynı gün taburcu edildi” dedi.

Gülbeyaz Çiçek’in babası Adem Çiçek (64), kızının uzun zamandır benzer sorununun olduğunu son 2 aydır ise problemin daha da arttığını belirterek, “2 aydır hiçbir şey yiyemiyordu. Hatta su içerken ağzından köpük geliyordu. Evde bakım hizmetleri doktorlarına başvurduk. Doktor, böyle giderse böbreklerinin iflas edebileceğini, vakit kaybetmeden tedavi olması gerektiğini belirttiler. Gerçekleştirilen başarılı operasyon sayesinde kızım eski sağlığına kavuştu” diye konuştu.