Bu yıl 100. Yılı düzenlenen Sarıkamış Şehitleri anma programına Türk Kızılay Çıldır Şubesi de katıldı.
Her yıl Sarıkamış Şehitleri anasına düzenlenen anma programı etkinlikleri çerçevesinde yapılan yürüyüşe Türk Kızılayı Çıldır Şubesi ve Türk Kızılayı Çıldır Meslek Yüksekokulu Üniversite kulübü de katıldı. Yoğun bir kalabalığın bulunduğu Allahuekber dağlarındaki yürüyüş parkurunu Türk Kızılayı Çıldır Şubesi pankartı ile yürüyen Çıldır şubesi Sarıkamış Şehitlerinin 100. Anma yılında orada olmanın gururunu yaşadılar.
Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Çıldır Şubesi Başkan yardımcısı Suat Ballıkaya “ Bugün burada bu kadar büyük bir kalabalıkla birlikte Şehitlerimiz anısına yürüyüş yapmak son derece gurur verici. 100 yıl önce vatanın bekası uğruna zorlu hava şartlarına rağmen düşmana karşı mücadele veren ve bu uğurda şehit düşen kahraman askerlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ayrıca bize belediyenin otobüsünü tahsis eden Çıldır Belediye Başkanımız sayın Kemal Yakup Azizoğlu’na da ” şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Türk Kızılayı Çıldır Şubesi Çıldır Meslek Yüksekokulu Üniversite Kulüp Başkanı Azize Çığır ise “ Biz Türk Kızılayı Çıldır Şubesi ÇMYO Üniversite kulubü olarak şehitlerimizin anısına buradayız. Bugün burada olmakla onların haklarını ödeyemeyiz. O gün zorlu kış şartlarına rağmen hayatlarını hiçe sayan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.