Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, Cumhuriyet’in kuruluşunun 95’inci yıldönümünde Kurtuluş Mücadelesinin meşalesinin yakıldığı Samsun’da vatandaşların Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajlarını aldı. Samsunlular, “Atatürk’e bu güzel cumhuriyeti bizlere armağan ettiği için minnettarız. Onur verici bayramımız bize her zaman Atatürk’ümüzü anımsatıyor. Samsunlular olarak da her milli bayramımız bizlerde büyük duygular uyandırıyor” diye konuştu 

İşte Samsunlulardan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları:

GURUR DUYUYORUM
Taha KOÇOĞLU: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bize atamızın emanet ettiği, bugüne kadar güzelce kutladığımız, kutlamaya devam ettiğimiz çocuklarımıza, geleceğimize aktarılması gereken önemli bir bayramımız. Cumhuriyet bayramıyla gurur duyuyoruz. Her sene neşeyle ve zevkle kutluyoruz.

EN BÜYÜK MİLLİ BAYRAM
Recep Hüseyin GEMİCİOĞLU: Türklerin en büyük milli bayramı Cumhuriyet Bayramını heyecanla bekliyorum. Biz artık yaşlandık, gençlerin Cumhuriyet Bayramına sahip çıkmaları gerekiyor. Bana Cumhuriyet Bayramı çok şey hatırlatıyor, duygulanıyorum. Cumhuriyet güzel bir yönetim şekli.

MİNNET VE ŞÜKRANLA YAD EDİYORUZ
Süleyman KOÇHAN: Muhteşem bir gün. Türk milletinin, Türk insanının ömür boyu unutmaması gereken bir gün. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe yaşaması lazım. Buna tüm halkımız, tüm insanlar kendini Türk kabul edenler sahip çıkması lazım. Yani o zaferi, cumhuriyeti bize kazandıran büyüklerimizi de asla unutmamamız lazım. Onları minnetle, şükranla yad ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı bana özgürlüğü, devletimizin varoluş, kuruluş temellerini hatırlatıyor. Her zaman da mutlu olduğumuz ve olacağımız bir gün.

29 EKİM’LER HEP VAR OLSUN
Hava KÖSE: 29 Ekim’ler hep var olsun istiyorum. Cumhuriyet Bayramı bana bu ülkede yaşanmış mücadeleleri, zorlukları, bu güne kadar yıllarca savaş verilmiş ve vatan topraklarının ne kadar değerli ve kutsal olduğunu hatırlatıyor. Bu uğurda hala şehitler veriyoruz. Vatanımız çok kıymetli ve değerli.

MİRASA SAHİP ÇIKAMADIK
Mehmet DEMİRÖREN: Keşke Cumhuriyet Bayramımızın gereklerini uygulayabilsek. İnsanlar daha çok mutlu olacak. Daha dün haberlerde izledim andımız olayı gündemdeydi. Bu tür olayların yaşanmaması gerekiyordu. Ben şimdi Cumhuriyet Bayramına nasıl sevineceğim?  Cumhuriyet yani bunun daha ötesi yok. Eğer bugün bu şekilde yaşayabiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Ama biz onun bıraktığı mirasa sahip çıkamadık.

ONUR VERİCİ BİR BAYRAM
Suat YILDIZ: Türkiye Cumhuriyeti Devleti için onur verici bir bayram olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede bir devrimin yapıldığını ve bunun sonunda da Cumhuriyete geçildiğinin ve bugün rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak bu Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyet Bayramı’yla alakalı olduğunu herkes gibi bende biliyorum ve düşünüyorum. Dolayısıyla ülke genelinde Cumhuriyet Bayramı’nın her zaman olduğundan daha çok neşe ve coşkuyla kutlanması gerekiyor. Son yıllarda bu neşe ve coşku çok fazla hissedilmiyor. Gönül ister ki Cumhuriyet Bayramı ülke genelinde coşkuyla kutlansın. Demokratik bir Türkiye'yi hatırlatıyor bana Cumhuriyet Bayramı.

GÜVEN VE MUTLULUK VERİYOR
Emre ERÇEL: Atatürk'ün bize armağan ettiği bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı içimize mutluluk, huzur ve güven veriyor. Daha nice 29 Ekim’ler görürüz inşallah. Cumhuriyet Bayramını neşe, coşku ve sevinçle kutlayacağız.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü HATIRLATIYOR
Dursune TEMİZ:  29 Ekimi çok mutlu, coşkulu bir şekilde Cumhuriyetimizin kutlanmasını çok arzu ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bana ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlatıyor. Heyecanla bekliyoruz.

COŞKUYLA KUYLAYACAĞIZ
Yılmaz GEZER:  Güzel bir gün, Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramı bana Kurtuluş Savaşını hatırlatıyor. Ülkemizin kurtuluşunu hatırlıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize armağan ettiği Cumhuriyet Bayramını coşkuyla ve neşeyle kutlayacağız.

ÇOĞU İNSAN 29 EKİM’İ UNUTTU
Alican KAYHAN: Mevcut durumda 29 Ekimin ne olduğunu dahi bilen çok az kişi kaldı. İnsanlar artık hayatta kalma mücadelesi veriyor.  Cumhuriyet Bayramı bana Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ü kim inkâr ediyorsa, dönüp bir aynaya bakıp ben ne yapıyorum demesi gerekiyor.

SEVİNÇ VE NEŞEYLE KUTLUYORUZ
Ebrar BULUT: Güzel bir bayram, Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlıyoruz. Okullarda törenler oluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede sevinç ve neşeyle kutlanıyor. Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

DOYASIYA KUTLAYAMIYORUZ
Atilla PUÇAK: Milli bayramlarımız unutturulmaya çalışılıyor. Önceden biz törenler yapardık okullarda bir gün iki gün boyunca sürerdi. Şuan sadece İstiklal Marşı okunup bitiriliyor. 29 Ekim bana bir şey anımsatmıyor çünkü o duyguyu bizden aldılar. Son yıllarda özellikle Cumhuriyet Bayramını doyasıya kutlayamıyoruz.

Haber: Emre ÖNCEL-Uğur ATICI